Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modul de utilizare a internetului ne arata daca suntem depresivi

Tags: internet, depresie, utilizatori, simptome ale depresiei, stari depresive, utilizarea internetului, comportament online

Stiati ca exista o legatura intre depresie si modul de utilizare a internetului? Un studiu recent relatat in The New York Times a demonstrat faptul ca persoanele depresive au niste obiceiuri mai "ciudate" cand vine vorba de navigarea pe internet iar recunoasterea acestor obiceiuri in timp util ar putea ajuta la diagnosticarea depresiei in faza incipienta.

Studiul a evaluat nivelurile de depresie la diferite persoane, prin intermediul chestionarelor si prin monitorizarea si analizarea traficului web. Rezultatele au fost cat se poate de interesante:
 
"Au rezultat doua constatari majore. Mai intai, am identificat anumite caracteristici referitoare la utilizarea internetului care sunt corelate cu starile depresive. In alte cuvinte, am descoperit o tendinta: in general, cu cat un individ este mai depresiv, cu atat acesta obisnuieste sa faca schimb mai des de fisiere (filme, muzica, etc.)."
 
A doua descoperire majora a fost faptul ca oamenii ce prezinta simptome asociate depresiei au anumite obiceiuri comune. In primul rand, acestia folosesc in mod intensiv email-ul. S-a constatat de asemenea ca persoanele anxioase isi verifica mult mai des email-ul, anxietatea fiind un alt simptom al depresiei.
 
In plus, s-a constatat ca persoanele depresive au tendinta sa comute mai frecvent intre aplicatii, cum ar fi intre email, jocuri si instant messaging. Acest lucru este perfect explicabil, deoarece un alt simptom al depresiei este dificultatea de concentrare.
 
De asemenea, persoanele depresive obisnuiesc sa petreaca mai mult timp online jucandu-se, vizionand clipuri video si folosind functiile de chat.
 
Rezulta asadar ca am putea cu usurinta sa depistam comportamentul depresiv al utilizatorilor prin monitorizarea modului in care acestia utilizeaza internetul.  

Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016