Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SONDAJ: Aproape jumatate din adolescentii britanici au telefoane inteligente

Tags: telefoane inteligente, sondaj, britanici, telefon mobil

Bitanicii sunt "dependenti" de telefoanele inteligente, peste un sfert dintre adulti si aproape jumatate dintre adolescentii de varsta mica (12-15 ani) avand un dispozitiv de acest fel, conform unei cercetari efectuate de Ofcom si citate de MarketingNews.
Unu din trei adulti si 60% dintre adolescenti se declara dependenti de telefoanele inteligente. Cea mai mare raspandire a dispozitivelor (iPhone, BlackBerry sau telefoane cu platforma Android) se remarca in ultimul an, jumatate din numarul total de utilizatori achizitionandu-le in 2011.

Telefoanele inteligente schimba comportamentul utilizatorilor, in sensul ca acestia efectueaza mult mai multe apeluri decat detinatorii de telefoane obisnuite (81% fta de 53% dintre utilizatori care vorbesc zilnic la telefon).

Un telefon inteligent nu se mai inchide, patru din zece respondenti marturisind ca, daca suna in timp ce dorm, vor raspunde la apel.

Socializarea este functia de baza a telefonului folosita la maximum de mai mult de jumatate dintre adulti si de doua treimi dintre adolescenti. Un sfert dintre adulti si o treime dintre adolescenti folosesc telefonul si in timpul mesei.

Interesant este si faptul ca jumatate dintre tineri si 22% dintre maturi recunosc atasamentul fata de acest dispozitiv pe care nu-l lasa din mana nici la toaleta, nici cand fac dus.

O mai mare utilizare a telefoanelor inteligente a dus la subtierea liniei dintre timpul alocat muncii si cel de socializare, orele de lucrur fiind si ele intesate de convorbiri particulare (un sfert dintre detinatorii de dispozitive inteligente au declarat ca au raspuns la telefon in timpul programului, fata de 16% dintre utilizatorii obisnuiti).

Se mai citesc carti in aceste conditii? Nu, raspund tinerii (15% declara ca au citit mai putine carti). Se descarca insa aplicatii, favoritele fiind jocurile (15% dintre adulti si 32% dintre tineri) si muzica (8% dintre adulti si 22% dintre adolescenti).

Sondajul Ofcom a avut drept respondent 2.073 de adulti si 521 copii si adolescent. Varstele 12-15 corespund adolescentilor, adultii fiind cei de peste 16 ani.


 
Autor: Madalina Alexe


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016