Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Apple iOS este preferat de corporatii

Tags: ios, blackberry, android, securitate, studiu, corporatii

Conform unui studiu recent desfasurat de Checkpoint ce urmarea sa stabileasca impactul dispozitivelor mobile asupra securitatii informationale, rezulta ca platforma mobila Apple iOS este preferata de majoritatea corporatiilor, in timp ce BlackBerry, Android si Windows Mobile se situeaza mai jos in lista preferintelor.
Din din cei 768 de profesionisti IT intervievati din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania si Japonia, 89% au smartphone-uri sau tablete conectate la retelele corporatiei, Apple iOS (30%) fiind cea mai populara platforma utilizata in mediile de afaceri, urmata de BlackBerry (29%) si Android (21%).
 
71% din cei intervievati sunt de parere ca aparitia dispozitivelor mobile in retelele corporatiilor a contribuit la cresterea numarului de incidente de securitate. Cea mai nesigura platforma este considerata a fi Google Android, aceasta fiind responsabila de „introducerea celor mai mari riscuri de securitate”.
 
Germania este tara care permite cel mai mare numar de utilizatori de dispozitive mobile in retelele corporatiilor (97%), 81% dintre companii permitand atat logarea dispozitivelor personale cat si a celor ale companiei. Japonia se afla la polul opus, situandu-se la 46%.
 
De asemenea, comportamentul angajatilor are un impact asupra securitatii datelor mobile, in 47% din cazuri datele clientilor fiind memorate pe dispozitivele mobile. Mai sunt memorate frecvent e-mailurile (79%), contactele (65%), parolele de logare in retea (38%), precum si informatiile facute disponibile prin intermediul aplicatiilor companiei (32%).
 
72% dintre cei intervievati sunt de parare ca angajatii neglijenti reprezinta o amenintare mai mare chiar decat hackerii.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016