Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa arati mai bine? Pune-ti in evidenta partea stanga a fetei!

Tags: aspect, asimetrie chip, partea stanga a fetei, dilatarea pupilelor

Doar 10 procente dintre oameni sunt stangaci. 90% sunt dreptaci, insa asta nu conteaza prea mult pentru cei interesati de aspectul lor. Ce ne intereseaza mai mult este rezultatul unui studiu efectuat in Carolina de Nord, de catre doi profesori atrasi de ideea asimetriei oricarui chip uman.
Intr-adevar, orice persoana detine mici diferente intre partea stanga si partea dreapta a chipului. Se poate sa avem un ochi drept putin mai mare, un pomet mai proeminent, o spranceana putin mai ridicata.

Conform abc.net.au, 90% dintre noi sunt dreptaci, 70% dintre noi au ochiul drept mai mare si 60% aud mai bine cu urechea dreapta. La fel se intampla si cu aspectul nostru, intre cele doua parti ale chipului existand diferente care se vad din ce in ce mai bine cu trecerea timpului.

Un studiu incearca acum sa arate care parte a chipului uman este mai atractiva. Studiul de fata a fost condus de profesorii Kelsey Blackburn si James Schirillo din cadrul Wake Forest University din Carolina de Nord. Acestia au fotografiat 20 de voluntari cu varste cuprinse intre 35 si 65 de ani, surprinzand si partra stanga si partea dreapta a chipului.

Dupa aceea, cei doi profesori au rugat 37 de studenti la psihologie ca isi dea cu parerea cu privire la nivelul de atractie resimtit pentru fiecare dintre fotografiile efectuate. Studentii nu au fost doar intrebari ce parere au, ci si pupilele lor au fost masurate in cautarea de dilatari peste nivelul normal. Dilatarea pupilelor este strans legata de intensitatea emotionala trezita de o imagine.

Rezultatele au fost extrem de interesante, majoritatea studentilor preferand partea dreapta a chipului celor fotografiati, indiferent ca erau barbati sau femei. Mai mult de atat, interesant este de mentionat faptul ca dr. I C McManus a examinat aproape 1500 de protrete pictate in Europa de Vest in intervalul anilor 1600 - 2000 si a descoperit ca o treime aveau in prim plan partea stanga a fetei.


Asa ca data viitoare cand mai pozati, puneti-va in evidenta partea stanga a fetei!


sursa foto: www.sxc.hu

Autor: Adela Simonescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016