Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce decizii transforma rezidentii unui Business Park in comunitate de afaceri

Ultimii doi ani au schimbat total modul in care angajatii privesc mediul de lucru. Foarte multi au descoperit avantajele, dar si dezavantajele lucratului de acasa. Avand in vedere progresele inregistrate in lupta cu pandemia de Covid-19, se intrezareste o sansa reala ca angajatii marilor companii sa se poata reintoarce fizic la munca, in numar cat mai mare, incepand chiar de la jumatatea acestui an. Cu toate ca work from home este un concept apreciat si are numeroase avantaje, trebuie sa recunoastem ca intoarcerea la birou este cea mai buna solutie atat pentru productivitatea companiilor, cat si pentru bunastarea angajatilor.

Avantajele intoarcerii la birou

Cel mai mare avantaj al intoarcerii la birou este reprezentat de socializare si de sudarea relatiilor dintre angajati. Acestea sunt importante pentru ca procesul de munca sa se desfasoare mult mai usor, dar si pentru ca angajatii sa poata gasi mai usor solutii la probleme ce apar in mod curent. Comunicarea este mai facila fata in fata si are o componenta personala care nu poate fi inlocuita de comunicarea digitala. In plus, mai este un avantaj pe care putine persoane il cunosc: transformarea rezidentilor unui Business Park intr-o comunitate de afaceri.
 
In cele ce urmeaza, vom prezenta care sunt deciziile care conduc la crearea unei comunitati de afaceri si cum IMMUNE Building Standard™ poate crea mediul ideal pentru intoarcerea la birou.

Cum poate ajuta IMMUNE Building Standard™ intoarcerea la birou?

IMMUNE Building Standard™, dezvoltat de catre Liviu Tudor, fondator si presedinte al Genesis Property, are la baza un concept numit Healthy by Design®. IMMUNE™ are drept scop transformarea business park-urilor in spatii in care angajatii sa se simta in siguranta din punct de vedere sanitar, socializand fara teama. Viziunea lui Liviu Tudor pune pe primul loc definirea si crearea unui mediu de lucru sanatos, interactiv si atractiv pentru angajati.
 
Foarte importante sunt si facilitatile oferite de business park, astfel incat angajatii sa se poata deconecta in pauze si sa intreprinda diverse activitati de care nu ar mai avea timp la finalul programului. Prin implementarea conceptului IMMUNE Building Standard™, rezidentii unui business park pot deveni o comunitate de afaceri. In continuare, vom explica acest proces.

Socializarea: baza infiintarii unei comunitati de afaceri

De regula, socializarea nu se intampla doar intre angajatii unei singure companii dintr-un business park, ci si intre angajatii din diverse companii. Astfel, odata cu intoarcerea la birou, se vor gasi noi subiecte de discutie si se vor scoate in evidenta anumite nevoi ce pot fi indeplinite de o comunitate de afaceri. Se pot incheia parteneriate de afaceri si se poate face schimb de experienta, iar rezidentii pot deveni astfel o comunitate in care fiecare partener are numai de castigat.
 
Formarea unei comunitati de afaceri poate fi posibila numai in contextul intoarcerii la birou. Astfel, vor fi identificate anumite nevoi si se vor propune solutii viabile, ceea ce va pune bazele comunitatii.

Mediul de lucru ideal pentru o comunitate de afaceri

Decizia de a implementa IMMUNE Building Standard™ va crea oportunitatea pentru dezvoltatea unei comunitati de afaceri. Angajatii au nevoie de spatii de lucru care sa permita colaborarea si conectivitatea, spatii de relaxare, cum ar fi sali de fitness si spatii verzi exterioare, atat de importante pentru sanatatea fizica si pentru psihic. Toate aceste masuri vor duce la apropierea fireasca a rezidentilor unui business park, iar de aici si pana la formarea unei comunitati de afaceri mai este doar un pas.
 
Asadar, putem concluziona ca decizia intoarcerii la birou si implementarea IMMUNE Building Standard™ de catre dezvoltatorii business park-urilor reprezinta cei mai importanti pasi pentru transformarea rezidentilor intr-o comunitate de afaceri. Aceste comunitati pot asigura succesul dorit in orice domeniu. Companiile pot colabora eficient datorita conexiunilor dintre angajati, iar oportunitatile nu vor intarzia sa apara.
 
Sursa foto: Shutterstock.com 
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016