Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Biroul viitorului, locul care raspunde nevoilor diverse ale angajatilor

Biroul viitorului, locul care raspunde nevoilor diverse ale angajatilor
de Admin
Tags: birouri, immune building standard, sustenabilitate

Pandemia si consecintele acesteia asupra modului in care ne raportam la viata profesionala si personala au atras o multime de schimbari la nivel organizational. Majoritatea angajatilor si-au schimbat modul de lucru, iar birourile virtuale au devenit o realitate care in urma cu cativa ani parea imposibila. In acest context, digitalizarea si tehnologiile inteligente au devenit parte integranta din viata noastra.

Insa tendinta actuala este de revenire la starea de fapt de dinainte de pandemie, inclusiv intoarcerea angajatilor la lucru. In acest sens, angajatorii au misiunea deloc usoara de a asigura angajatilor cele mai bune conditii de lucru, un mediu sigur, eficient si, in acelasi timp, confortabil. Angajatii s-au obisnuit deja cu confortul casei atunci cand isi indeplinesc sarcinile de lucru, asa ca birourile viitorului trebuie sa ia in considerare si nevoile emotionale ale angajatilor.

 

Regandirea spatiilor de birouri 

Performanta si succesul unui business depind in cea mai mare masura de valoarea si loialitatea angajatilor. De aceea, este importanta asigurarea unui mediu in care acestia se simt respectati, ascultati si in care ideile lor sunt luate in considerare.

Pe langa toate acestea, angajatii sunt in cautarea unui mediu de lucru sigur, care respecta toate masurile sanitare si care raspund tuturor aspiratiilor acestora. Un spatiu de lucru sigur inseamna mai mult decat birouri ergonomice, ecrane de protectie si suficienta lumina naturala. Nevoile mai putin tangibile sunt la fel de importante.

Recreerea confortului de acasa poate fi de cele mai multe ori o provocare, mai ales in cazul acelor companii care au o cultura organizationala mai rigida. Insa experienta ultimilor ani ne-a aratat ca angajatii performanti sunt cei carora li se ofera mai multa flexibilitate. Increderea si independenta sunt criterii pe care angajatii le cauta la un loc de munca in care accentul este pus pe performanta.

Crearea unor camere de relaxare, asigurarea confortului si protectia sanitara sunt cele pe care angajatii pun cel mai mult accentul in contexul actual, pe langa posibilitatea crearii de birouri-satelit si spatii de coworking.

Birourile viitorului sunt cele care vor indeplini criterii de siguranta, iar cel mai la indemana mod de a face acest lucru este implementarea IMMUNE Building Standard, un set de masuri dezvoltate de antreprenorul Liviu Tudor cu ajutorul unor specialisti precum arhitecti, ingineri si medici.

Confort si sustenabilitate, mai aproape de natura 

Sustenabilitatea si protectia mediului sunt preocupari care se afla din ce in ce mai mult pe agenda companiilor. Angajatii se implica, la randul lor, in actiuni de protejare a resurselor naturale si isi doresc sa traiasca si sa lucreze in medii cat mai sigure, mai aproape de natura, in care aceasta este respectata.

Pana recent, sustenabilitatea nu reprezenta intotdeauna o prioritate, mai ales din cauza faptului ca nu erau puse la punct resursele pentru a face acest lucru, mai ales la locul de munca. Insa preocuparea companiilor in acest sens a dus la adoptarea de certificari pentru cladiri pentru a crea businessuri sustenabile, in care sanatatea angajatilor si protejarea mediului se afla pe primul loc.

Apropierea de natura este de asemenea importanta pentru starea de bine a angajatilor. Crearea de spatii verzi in jurul cladirilor de birouri si lumina naturala in cladiri contribuie la stimularea creativitatii si la confortul angajatilor, care vor fi astfel mai productivi si mai motivati sa revina la birou.

 

Birourile viitorului sunt cele in care angajatii se simt in siguranta si care respecta toate normele de protejare a mediului. Implementarea unei certificari pentru cladiri care contribuie la crearea unui business sustenabil este esentiala pentru a oferi angajatilor confort si siguranta.

 

Sursa foto: Shutterstoc

Autor: Admin


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016