Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 masuri pe care le poti lua in compania ta pentru sustenabilitatea businessului pe termen lung

Tags: business, afacere, business sustenabil

Un business sustenabil inseamna mai mult decat obtinerea profitului pe termen lung. Pentru o crestere sustinuta, companiile pun accent pe construirea unor echipe solide prin investitii in oameni si in mediul in care acestia lucreaza pentru a obtine performanta. In cele ce urmeaza, vom discuta despre trei masuri pe care le poti lua in companie pentru a asigura sustenabilitatea businessului pe termen lung.
Pune accent pe people centricity

Angajatii multumiti contribuie la succesul companiilor. Ideea de people centricity poate influenta starea de bine a angajatilor prin prioritizarea nevoilor, dorintelor si aspiratiilor acestora. Prin incorporarea people centricity in companie, poti contribui la satisfactia angajatilor.

Un prim pas in acest sens este sa le oferi un mediu de lucru sigur. Cladirile certificate cu standarde verzi si de sanatate reprezinta standardul sustenabilitatii in mediul de business. De exemplu, IMMUNE Building Standard™ este o certificare pentru cladiri, dezvoltata de antreprenorul Liviu Tudor, care contine peste 135 de masuri sanitare, de inginerie, arhitectura si operationale pentru un mediu sigur in prezent si in viitor. Alte masuri pentru a contribui la people centricity includ:
  • Incurajarea ideilor noi – comunicarea deschisa intre membrii echipei, manageri, supervizori etc. este esentiala pentru people centricity. Daca esti deschis la dialog si le oferi angajatilor libertatea de a discuta despre nemultumirile pe care le au pentru a putea ajunge la solutii optime, ii ajuta sa se simta mai apreciati.
  • Pune accent pe dezvoltarea profesionala – ia masuri pentru a sustine angajatii in rolurile lor. Prin discutii personale, le poti oferi critici constructive pentru a-i ajuta sa se dezvolte in zonele in care chiar au nevoie.
  • Implementeaza feedbackul angajatilor – salariatii trebuie sa fie liberi pentru a discuta experientele lor la locul de munca. In acest sens, poti distribui sondaje anonime cu privire la mediul de lucru, program etc. Pasul urmator este sa analizezi raspunsurile primite si sa implementezi din ideile sugerate de angajati. Astfel, angajatii vor sti ca te preocupa nemultumirile lor si ca iei masuri pentru a le corecta. 

Creeaza o experienta de lucru altfel

Companiile moderne pun tot mai mult accent pe echilibrul dintre viata profesionala si cea personala. De fapt, un sondaj realizat in 2022 arata ca 92% dintre salariati cred ca existenta unor facilitati pentru a stimula activitatile in aer liber sau in grup, in apropierea cladirilor de birouri, are efecte benefice atat asupra echipelor, cat si la nivel personal.

Incurajeaza comportamentul sustenabil

Sustenabilitatea la locul de munca este un aspect important pentru business si pentru angajati, insa cum poate fi aplicat? Iata cateva modalitati prin care poti incuraja comportamentul sustenabil la locul de munca:
  • Redu consumul de energie si incurajeaza eficienta energetica – la nivel global, productia de energie electrica este responsabila pentru 72% dintre emisiile globale de gaze de sera. In acest sens, este indicat sa treci pe surse regenerabile de electricitate si incalzire, sa inlocuiesti becurile clasice cu modele economice. De asemenea, incurajeaza transportul in comun sau pe bicicleta si inlocuieste masinile companiei cu modele hibrid sau electrice.
  • Refoloseste sau doneaza – mobila s-a deteriorat sau s-a invechit. Incearca sa o repari sau doneaz-o. Similar in cazul imprimantelor sau al monitoarelor.
  • Sustine reciclarea – instaleaza cosuri de gunoi pentru colectare selectiva.

Sustenabilitatea businessului inseamna mai mult decat cresterea sustinuta pe termen lung. Inseamna sa investesti in cele mai importante resurse, in angajati. Pe masura ce satisfactia lor la locul de munca se va imbunatati, acest lucru se va traduce prin productivitate, inovatie si fidelitate. 


Sursa foto: Shutterstock
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016