Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune moduri prin care sa-ti faci oamenii buni sa plece

Tags: management, oameni, angajati buni, demisie, loc de munca

Te gandesti intotdeauna la stilul tau de management, dar ti se pare ca esti un sef bun. Numai ca iti pleaca oamenii pe care te poti baza. Iata ce faci:
10. Tratezi pe toata lumea la fel. Poate suna bine inteorie, dar angajatii nu sunt egali. Unii valoreaza mai mult, pentru ca au rezultate mai bune. Secretul este sa nu-i tratezi la fel, ci corect.
 
9. Tolerezi mediocritatea. Jucatorii din liga mare nu vor si nu trebuie sa se joace cu cei din liga mica.
 
8. Ai reguli aiurea. Angajatii grozavi respecta regulile, dar nu vor sa aiba reguli care sa stea in calea lor cand isi fac treava sau care sa intre in conflict cu valorile pe care compania le crede importante.
 
7. Nu acorzi credit performantei exceptionale. Nu uita: comportamentul care vrei sa se repetetrebuie premiat imediat.
 
6. Nu exista niciun fel de distractie la birou. Unde este regula care spune ca munca trebuie sa fie numai serioasa? Daca o gasesti, rupe-o in bucati, pentru ca ideea ca munca nu trebuie sa fie distractiva este contraproductiva. Gaseste metode prin care atmosfera la birou sa fie relaxata si vei avea angajati fericiti care abia asteapta sa se reintoarca.
 
5. Nu-ti informezi oamenii. Trebuie sa comunici si partile bune si pe cele urate. Daca nu o faci tu, vor circula multe zvonuri.
 
4. Micromanagariezi. Spui ce vrei sa fie facut si cum sa fie facut. Nu le spui de ce si in ce fel sunt ei importanti. Nu le ceri parerea.
 
3. Nu ai o strategie de retentie a angajatilor. Fa o lista de persoane pe care nu vrei sa-i pierzi si noteaza-ti ce faci pentru a-i tine cu tine.
 
2. Nu faci interviuri de retentie. Astepti pana ce un angajat isi da demisia si abia apoi ajungi sa vorbesti cu el pentru a vedea ce ai fi putut face pentru ca acesta sa nu fi plecat.
 
1. Programul de formare la locul de munca este cat se poate de plictisitor. Angajatii sunt cei mai impresionabili in primele 60 de zile de lucru. Fiecare informatie adunata in acest timp ii convinge ca au ales bine sau ca mai bien mai asteptau un pic.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016