Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu productivitatea angajatilor tai sa nu te joci

Tags: management si marketing, echipa, obiectivele companiei, comunicare, probleme, productivitate

Si totusi, exista situatii in care putem sa avem o influenta negativa asupra productivitatii echipei. Fara sa ne dam seama, putem face lucruri prin care sa ii "ajutam" pe salariati sa obtina rezultate mult mai slabe.
Iata doar cateva dintre aceste mesaje pe care le trimitem catre salariati si care nu au cele mai dezirabile efecte:

1. Ii intrebam "Ai un minut?"

Stim si noi ca ceea ce vrem sa ii intrebam impreuna cu raspunsul pe care il asteptam ii vor ocupa angajatului mai mult timp decat un simplu minut. In plus, intrerupandu-i activitatea printr-o intrebare pe care o consideram suficient de politicoasa incat sa fie strecurata in timp ce persoana in cauza lucreaza nu va face decat sa ii transmita acestuia ca nu ii apreciem munca sau ca, mai rau, ne imaginam ca nu avea nimic de facut.

2. Dam indicatii fara sa le cerem parerea.

Se intampla sa uitam sa ii intrebam pe angajati ce anume le-ar usura munca, dar sa continuam sa dictam sarcini noi. Atunci cand le acordam sansa de a ne intreba la randul lor, probleme care ar fi putut stagna sau care ar fi putut deteriora o anumita situatie sunt rezolvate in timp util.

3. Nu transmitem un mesaj clar in ce priveste obiectivele companiei.

Poate ca ce am spus azi e contrazis de ceea ce vom spune maine. Iar asta nu va face decat sa conduca la confuzie in cadrul echipei. Daca noi comunicam eficient si clar in ce priveste directia pe care ne-o dorim pentru business, e aproape imposibil ca echipa sa mearga pe drumul potrivit.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016