Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa gandesti ca un lider

Tags: management, sfaturi de managementr, gandeste ca un lider, succes, echipa

Mult prea adesea, oamenii care sunt promovati in prima pozitie de leadership nu inteleg exact ce li se intampla. Si, probabil, acesta este unul dintre motivele pentru care se impiedica inainte de a mai urca o treapta.
Daca esti lider, totul se schimba. Inainte, succesul avea legatura cu tine, cu performanta si contributiile tale. Avea legatura cu faptul ca ridicai mana si erai ascultat cand dadeai raspunsul corect.
 
Cand devii lider, succesul este de a-i creste pe altii. Inseamna sa-i faci pe oamenii care lucreaza pentru tine mai destepti, mai importanti, mai indrazneti. Nimic din ceea faci acum ca persoana nu mai conteaza, cu exceptia modului in care-ti sprijini echipa si ii ajuti membrii sa-si creasca increderea in sine. Da, vei primi si tu partea ta de atentie, dar doar atunci cand castiga echipa.
 
Cu alte cuvinte: succesul tau ca lider nu va veni din ceea ce faci, ci din reflexia gloriei echipei tale.
 
Aceasta este o tranzitie importanta si nu este nicio indoiala ca este grea. Sa fii lider inseamna sa-ti schimbi complet modul de a gandi. Nu te mai gandesti constant „Cum sa ies in evidenta?”, ci „Cum imi ajut oamenii sa-si faca mai bine treaba?”.
 
Uneori va fi nevoie sa-ti schimbi intreaga mentalitate. Poate ti-ai petrecut intreaga viata, din scoala si pana al ultimul job, ridicand mana. Dar vestea buna este ca ai fost promovat pentru cineva deasupra ta crede ca ai ce trebuie pentru a face saltul de la un jucator de succes la un antrenor de succes.
 
Ce inseamna mai exact acest salt? In primul si primul rand, trebuie sa fii un mentor activ al oamenilor tai. Emana energie pozitiva despre viata si munca, arata optimism privind viitorul si da dovada ca iti pasa. Ca iti pasa de progresul fiecaruia in parte. Da-le oamenilor feedback, nu doar la sfarsit de an, ci dupa fiecare intalnire, prezentare sau vizita la clienti. Transforma fiecare eveniment special intr-o ocazie de a preda ceva. Discuta despre ceea ce-ti place din ce fac ei si moduri de imbunatatire. Energia lor te va energiza si pe tine.
 
Esti un lider acum. Nu mai este vorba despre tine in propozitie, ci despre el.
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016