Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti spionezi angajatii

Tags: management, spionare angajati, date, monitorizare angajati, oameni

Exista software-uri care-ti pot spune ce fac angajatii, unde se duc si cu cine interactioneaza. ActivTrack, de exemplu, iti poate spune ce site-uri frecventeaza angajatii sau cum folosesc dispozitivele companiei.
Sisteme organizationale ca TeleNav Track, pe de alta parte, iti permit sa monitorizezi ce fac  angajatii de departe. Cantitatea de date pe care o obtii este foarte mare, asa ca intrebarea logica acre urmeaza este ce faci cu ele. 

E de inteles ca vrei sa stii care este comportamentul angajatilor tai, sa ai o idee mai clara privind punctele tari si problemele emergente. Numai ca omniscienta vine la pachet si cu violarea intimitatii angajatului sau, cel putin, cu initierea unei culturi de paranoia la birou.

Gandeste-te la urmatoarele lucruri:

Ce vrei sa stii?

Exista sisteme care monitorizeaza miscarile angajatilor pentru ca tu sa stii cu cine interactioneaza, fara a le asculta conversatiile. Trebuie sa stii ca networking-ul ii face pe oameni sa fie mai destinsi si sa-si termine mai repede sarcinile. Asa ca poti stabili de pe acum pauze mai dese pentru ei.

Transparenta este cheia.

Daca biroul se transforma intr-un loc mai vesel, mai productiv sau intr-o distopie paranoica (vezi 1984 a lui George Orwell) depinde de cat esti de deschis fata de angajati in privinta sistemului de monitorizare.

Fa ceea ce simti ca e bine.

Ai incredere in instinctul tau, mai ales cand vine vorba de monitorizarea comportamentului angajatilor. Informatiile adunate pot fi extrem de valoroase pentru angajatori, dar un abuz pentru cei monitorizati.
 
Fii un lider adevarat si profita de ocazie sa te folosesti de situatia ca de o oportunitate de invatare, nu ca de o scuza pentru a spiona.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016