Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce echipa trebuie sa fie ca o familie. O familie functionala

Tags: management si marketing, familie, echipa, sacrificii, legaturi

De multe ori am auzit oameni care povesteau despre cum echipa lor e acum de aceeasi zece ani de zile. Mai sunt insa nenumarate situatii in care chiar sefii aleg sa isi schimbe membrii echipei si sa o mareasca pana cand, deloc suprinzator, echipa ajunge sa nu mai functioneze la fel de bine.
Intr-o echipa care functioneaza ca o familie, acele legaturi nu vor face decat sa consolideze niste legaturi care au existat de la inceput, dar intr-o masura mai mica. Si acele relatii stranse vor duce la o afacere de lunga durata si  vor demonstra ca acolo unde fortele sunt cu adevarat unite, numarul nu mai este un factor esential.

Cum ar trebui sa functioneze o echipa, dupa modelul unei familii, pentru a rezista in timp si pentru a inregistra rezultate de succes?

1. In fiecare zi, fiecare membru alege sa faca parte din acea familie sau echipa.

Familia nu este intotdeauna formata din cei cu care avem legaturi de sange si poate fi alcatuita din oameni care ne-au fost, la inceput, straini. Nu este conditionata de acte, iar membrii familiei ne pot fi cei mai buni prieteni. Iar cei mai buni prieteni, fie ca sunt sau nu inruditi cu tine, pot fi familia ta.

2. Membrii familiei stiu sa faca sacrificii pentru ceilalti.

Legaturile in cadrul unei echipe sau familii cresc si se consolideaza in timp prin apreciere si respect reciproc, intelegere, disciplina si efort. Inteleg si cand ceilalti nu sunt intelegatori si stiu ca merita efortul de a renunta la unele lucruri in favoarea celorlalti. Iar ceilalti vor proceda la fel.

3. O familie ramane unita si pe vreme rea.

Indiferent de imprejurarile care se schimba continuu, o familie functionala va ramane unita. Fiecare are convingerea ca, dupa o perioada mai grea, ceilalti vor fi in continuare acolo sa il sprijine. Iar fiecare membru al echipei stie ca nu trebuie sa ii opreasca pe ceilalti din drumul lor, ci sa ii ajute sa creasca.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016