Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ne uram jobul?

Tags: management, sfaturi de management, job, bani, angajati nefericiti

Nu toata lumea vine la munca simtind acelasi nivel de entuziasm, motivare si pasiune. Dar, daca mai mult decat o mana de oameni si-au facut un obicei din a fi obositi, stresati si nemotivati, ai o problema de rezolvat.
Un studiu recent al Dale Carnegie Training arata ca aproape trei patrimi din angajati nu sunt cu totul implicati in ceea ce fac. Lipsa de implicare poate fi un semn al satisfactiei scazute fata de job, iar angajatii nesatisfacuti costa mai mult decat crezi.
 
Pe langa costurile fluctuatiei de personal, pierzi bani si din cauza neglijentei si a lipsei de implicare. Cel mai bine este sa vezi semnele angajatilor nefericiti si sa incerci sa-i intorci pe drumul cel bun.
 
Iata cele mai des intalnite motive pentru care angajatii sunt nefericiti:
 
1. Cred ca iarba e mai verde in alta parte.
 
Daca prietenii angajatilor au experiente senzationale la o alta companie, de ce n-ar fi invidiosi? Transparenta beneficiilor pentru angajati si bonusurile de la alte companii ii pot face pe angajatii tai sa viseze ca lucreaza in alta parte.
 
Uita-te la ce fac altii si invata si tu ce poti. Nu poti fi Google, dar de ce sa nu le dai angajatilor ceva cu care sa se laude? Vor fi mai motivati, dornici sa imprastie vestea si tu vei beneficia in urma unei culturi a companiei imbunatatite.
 
2. Valorile lor nu se aliniaza cu ale companiei.
 
Cand angajezi, scaneaza in cautarea valorilor pe care le pretuiesti. De asemeni, feedback-ul si review-urile regulate te ajuta sa fii pe aceeasi pagina cu valorile angajatilor si sa vezi cum raspund acestia la nevoile pe care compania le apreciaza cel mai mult.
 
3. Nu se simt apreciati.
 
Daca nu-ti aloci vreme pentru a-ti lauda angajatii, acest lucru va avea efecte asupra fericirii angajatilor. Recunoasterea da nastere loialitatii. Ce faci pentru a le arata angajatilor ca sunt membri valorosi ai comunitatii? Asta nu inseamna sa le dai premii in bani pentru fiecare mica realizare, ci sa-i lauzi mereu. Un mic dar, ocazional, nu strica nici el.
 
4. Insecuritatea locului de munca.
 
Este usor sa nu-ti placa jocul cand esti ingrijorat ca-l vei pierde candva in urmatoarele luni.
 
5. Nu au cum sa promoveze.
 
Care este politica firmei privind avansarea in cariera? Multi angajati ajung sa se simta blocati cand nu au sanse de promovare. Asta duce la schimbarea jobului. Compania ta poate este mica, dar este important sa creezi un plan pentru ca angajatii sa creasca odata cu tine.
 
Te mai poti gandi si alte posibile motive?
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016