Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viata de dupa Balmer la Microsoft

Tags: marketing, microsoft, steve balmer, bill gates

Conform oricarei masuratori ai aplica, Microsoft este una din companiile de succes ale lumii. In ultimii 38 de ani, a crescut de la zero pana a ajuns la 78 de miliarde de dolari intrari. Are aproape 100.000 de angajati si se estimeaza ca a transformat peste 12.000 dintre acestia in milionari, scrie extremetech.com.
Din nefericire, Microsoft nu este masurata cu ajutorul instrumentelor traditionale, ci este comparata cu rivalii cu o rata si mai rapida de crestere: Apple, Google si Amazon. Daca privim lucrurile din aceasta perspectiva, pretul actiunilor sale este in dormitare si ii lipsesc produsele noi revolutionare.
 
Nu vom sti niciodata daca plecarea lui Steve Balmer dupa 33 de ani (dintre care 13 a fost CEO) este una indelung planificata sau un pas in spate in fata masivei reorganziari a companiei. Cert este ca e momentul ca Microsoft sa scrie un nou plan pentru viitorul sau. 
 
Investitori nemultumiti, cum ar fi ValueAct (care a primit si un loc in consiliul de administratie, ca urmare a schimbarii de garda la Microsoft), stiu ca vor o noua conducere, dar nu cad de acord asupra pasilor exacti. Veteranii companiei, suparati pe sistemul centralizat de control, pot sa-si spuna acum ce vor in locul acestuia. 
 
Predictibil, au aparut tot felul de zvonuri ca Bill Gates se va intoarce la Microsoft, cel putin ca inetrimar. Indiferent daca Gates isi doreste jobul sau nu sau daca face mai mult bine pentru lume de la carma fundatiei sale, el are avantajul de a aduce credibilitate companiei. Timpul petrecut in afara companiei i-a oferit in mod cert sansa de a vedea directia in care ar trebui sa se indrepte compania.
 
Gates este si singurul om in afara de Balmer care are cunostintele si expertiza de a pune pe roate noul model de functionare al companiei (despre care se crede ca a fost creat pentru a imita modelul de management cetralizat al Apple in vremea Jobs). Gates are si credibilitate pe piata si este mare nevoie de acest factor, din moment ce Windows 8 si produsele Surface nu au avut succesul scontat si lansarile in domeniul telefoanelor mobile semanat unei vanatori de cai verzi pe pereti.
 
Oricine va veni va avea o viata grea, caci competitia este bine administrata si decisa sa taie principalele surse de venit pentru Microsoft: desktop si software. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016