Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghidul promovarii angajatilor si al cresterii salariului intre 20 si 40 de ani

Tags: ghidul promovarii, cresterea salariului, cresteri salariale, job entry level, job middle level, job senior level

Atunci cand suntem tineri, abia asteptam sa "ne facem" mari, sa scapam de cursuri facultative, master, lucrari si examene, sa ne angajam si sa ne castigam proprii bani, pentru a nu mai sta la mana nimanui. Si cine nu isi imagina in tinerete ca va deveni bogat la batranete, sau cel putin ca va castiga multi bani, care ii vor asigura comfortul pentru restul vietii?
Proaspat iesiti de pe bancile universitatilor, adolescentii se angajeaza de obicei pe posturi "entry level", care le asigura cel mai mic salariu din industrie, insa pentru ei asta inseamna mult. Nu numai pentru suma in sine, ci si pentru ca este primul lor job, este prima oara cand nu mai depind financiar de parinti si cand au responsabilitati serioase, insa cu totii se gandesc la momentul in care vor fi promovati si vor primi un post "senior level".

Fiecare promovare aduce cu sine, ce-i drept, marirea pachetului salarial, dar si a obligatiilor, timpului petrecut la serviciu, a responsabilitatilor si modificarea sistemului nervos. Este normal daca te gandesti ca atunci cand ai multe pe cap nu poti sa te mai odihnesti corespunzator, nici nu mai ai la fel de mult timp pentru odihna, bei mai multe cafele pentru a rezista unei zile incarcate sau mananci mai mult, fiecare in functie de cum reactioneaza organismul sau.

Ceea ce trebuie sa stim cu totii despre promovari si asteptari salariale este ca la inceput de drum, acestea cresc constant, insa intr-un ritm destul de lent.

In medie, femeile ajung la apogeul carierei in jurul varstei de 39 de ani, conform cercetarilor realizate de PayScale.com, moment in care ocupa cea mai importanta functie si primesc cea mai avantajoasa remuneratie. Putine dintre ele mai pot si mai au unde avansa dupa varsta de 40 de ani.

Asta nu inseamna neaparat ca in acel moment sunt mai bogate ca oricand, deoarece, odata cu trecerea anilor, fiecare dintre noi avem alte asteptari de la viata. De exemplu, daca la inceputul carierei tale locuiai cu chirie intr-o garsoniera si te deplasai cu mijloacele de transport in comun, dupa o anumita perioada iti doresti "sa te asezi la casa ta" si poate sa ai propriul autoturism. Asadar, cheltuielile sunt mult mai mari, si doar cele mai norocoase dintre reprezentantele sexului feminin mai reusesc sa puna ceva banuti deoparte.

In cazul barbatilor, promovarile si cresterea salariului incep sa se opreasca abia in jurul varstei de 48 de ani, arata aceleasi cercetari realizate de PayScale.com. De asemenea, si acestia, in jurul varstei de 30 de ani, deja incep sa vada totul diferit. In timp ce unii se gandesc sa se mute de la bloc la casa, unii isi doresc o masina mai puternica, altii isi doresc sa calatoreasca prin intreaga lume. Este adevarat ca cei mai multi dintre ei isi permit majoritatea capriciilor, insa, la fel ca in cazul doamnelor, nu reusesc sa puna prea mult deoparte de la o luna la alta.

De aceea, este important ca tinerii la inceput de drum sa stie ce ii asteapta pe viitor si sa revina "cu picioarele pe pamant", iar specialistii le recomanda sa se distreze cat inca mai pot, pana cand obligatiile de serviciu inca le mai permit sa stie ca pentru a obtine un job, primul pas este voluntariatul sau salariul minim pe economie. Nicio companie nu va angajat un proaspat absolvent intr-o functie de conducere, asta doar daca nu cumva ai ideile lui Steave Jobs sau Bill Gates.

Nu este nicio rusine sa lucrezi part-time, sa te inscrii la intership-uri sau sa imparti pliante, atata timp cat muncesti pentru fiecare banut pe care il castigi. Vei avea timp sa iti conduci si propria firma si sa iti intemeiezi o familie si sa fii o persoana respectata in societate daca esti ambitios si ai idei "mari". Succes!

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016