Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebari la care sa raspunzi inainte sa incepi o afacere!

Tags: afaceri, afacere, afaceri banoase, succes afaceri

Lansarea unei afaceri reprezinta o serie de procese de o complexitate extrem de mare. Discutam despre eforturi numeroase, despre sarcini care, de multe ori, fiind extrem de dificile, te fac sa dai inapoi. Dar stii ca la final, eforturile merita efectuate. Te asteapta satisfactii financiare si non-financiare. Te asteapta o viata in care iei propriile decizii in ceea ce priveste viitorul tau profesional.
Iata si intrebarile la care orice viitor afacerist trebuie sa stie sa dea raspuns, pentru control total, inainte sa inceapa orice fel de investitie:

1. Ce are ideea ta de afacere si nu au restul?
Pentru cei care inca se mai intreaba care este scopul, va spunem noi ca orice afacere care nu aduce nimic nou fata de cele deja existente, nu va avea cum sa se ridice deasupra si sa castige suprematie in domeniul de care apartine.

2. Ce plusuri si ce minusuri ai? Se poate sa ai toata experienta de care ai nevoie pentru a demara afacerea. Dar se poate sa nu ai banii necesari sau echipa de profesionisti care sa iti execute viziunea. Pune pe o lista impartita in doua sectiuni tot ce trebuie pentru a intelege unde te afli si cat ai de mers pana cand ideea ta de afacere se va transforma intr-o afacere profitabila.

3. Ce ritm vei mentine? Ritmul face totul, indiferent daca ai de gand sa pui pe picioare o ferma de bivolite sau un magazin online cu haine SH. Pastreaza ritmul potrivit si vei obtine rezultatele pe care le astepti. Este esential sa stii de la bun inceput daca vei miza pe un ritm lent, sacadat si vei urmari incasarile care sa se reverse in suma de investitii de rulaj. Pe de alta parte, poate vrei sa intri cu totul in aceasta afacere, rapid si cu riscuri mari, dar, implicit, si cu alt potential de a atinge rata de rentabilitate mai rapid.

4. Care este viziunea ta? Viziunea reprezinta imaginea pe care o porti cu tine de dimineata si pana seara, din momentul in care ai venit cu ideea ta de afacere. Viziunea trebuie sustinuta de obiective pe termen lung si acestea trebuie sustinute, la randul lor, de obiectivele pe termen scurt. Asa ca trebuie sa iti fie foarte clar ce ai de facut, unde vrei sa ajungi, ce tinta ai de atins.

Mult succes si afaceri banoase!


sursa foto: www.sxc.hu

Autor: Adela Simonescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016