Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noile masini Google care se conduc singure vor ajunge pe strazi la finalul lunii ianuarie 2017

Tags: waymo, masini care se conduc singure, google, senzori lidar

Compania start-up Waymo, axata pe masinile care se conduc singure, va pune in circulatie mini-camionetele sale Chrysler Pacifica pentru prima oara la finalul acestei luni. Anuntul a fost faut recent in cadrul North American International Auto Show.
Camionetele vor mege pe drumurile din Moutain View, California si Phonenix, zone in care SUV-urile Lexus, de asemenea masini care se conduc singure, au inregistrat deja mii de kilometri parcursi in ultimii ani. Compania Waymo a aratat deja publicului noile camionete care au fost tinute departe de ochii curiosilor inca de cand a fost anuntata intelegerea dintre  Google si Fiat Chrysler, incheiata in mai 2016, potrivit TheVerge.

In paralel, mai multe companii dintre care General Motors, Mercedes-Benz, BMW, Audi, Volvo si Nissan au anuntat ca isi doresc ca pana in 2020 sa scoata pe piata astfel de automobile care se conduc singure. Se pare insa ca Google le-a luat-o deja inainte.

Diferenta in ce priveste noua companie este ca pentru prima oara Waymo produce totul in-house astfel ca Google produce singur toate camerele, senzorii si tehnologia de mapare in loc sa achizitioneze echipament de la alte companii.

In felul acesta, costurile unor elemente importante, cum sunt senzorii LIDAR, a scazut considerabil. Mai mult, Waymo ii poate produce astfel incat sa raspunda unor specificatii exacte.

Compania a reusit sa dezvolte senzori care permit masinilor sa identifice atat obiectele si oamenii aflati foarte aproape de masinia, cat si obiectele foarte mici aflate la distanta.
 
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016