Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Puterea lui NU

Tags: management, sfaturi de management, spune nu, da

Stii intrebarea aia de la interviu despre cea mai mare slabiciune la care mintim cu totii? Unul din raspunsurile cel mai des intalnite este "nu stiu sa spun NU". La suprafata, nici nu pare ca un edfect, ci ca o lauda umila ("Sunt atat de dragut, incat nu pot sa ma abtin sa nu ajut pe toata lumea. Teribil!").
De fapt, daca nu spui NU, iti poti ruina si cariera, si viata.
 
Nu eviti sa spui NU pentru ca esti destept, ci pentru ca, in sufletul tau, te zimti vinovat, ca nu raspuzni la toate emailurile, ca nu raspunzi la toate apelurile, asa ca nu mai dormi si incepi sa urasti totul.
 
Daca vrei motive solide pentru a spune NU, iata cateva:
 
NU te face mai productiv.
 
Daca spui DA de prea multe ori, nu te poti concentra pe o contributie consistenta pe care i poti aduce. Daca spui NU lucrurilor la care nu esti atat de bun, iti ofera timp sa iti ascuti lamele cutitelor care merg.
 
NU te face un scriitor si un vorbitor mai bun.
 
Vreti sa-ti imbunatatesti instantaneu scrisul? Renunta la jumatatile de cuvinte. Vrei prezentari zemoase? Renunta la propozitiile de pe PowePoint pentru ca audienta sa se concentreze asupra ta.
 
NU te face mai sanatos.
 
Exista o gramada de lucruri care te pot ucide daca nu moderezi consumul. Zaharul, alcoolul, stresul etc. Daca le spunem DA prea adesea, dam de necaz. Fie ca este vorba de somn, sanatate mentala, dieta, autoimbunatatire, exercitiu fizic, obiceiurile sanatoase inseamna sa spui NU sacrificiului etrmenului lung pe cel scurt.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016