Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viitor antreprenor. 5 lucruri pe care nu ti le spune nimeni la admitere

Tags: management si marketing, antreprenor, riscuri, dezvoltare afacere

Vrei sa te lansezi in afaceri imediat dupa ce ai terminat facultatea sau masterul? Exista cateva lucruri pentru care nicio institutie de invatamant nu te va pregati cu adevarat.


1. Spune adio vietii de student.

Ieseai mult si banii nu erau neaparat o grija. In orice caz, nu ii vedeai investiti intr-o afacere. Insa atunci cand incepi sa lucrezi pentru tine, vei vedea ca daca vei cheltui mai mult decat iti permiti sau prea mult ca sa mai poti face si economii, nu vei avea bani sa investesti in afacere.

2. Nu exista raspunsuri corecte.

Poate ca ai primit sfaturi bune de la experti atunci cand inca erai pe bancile universitatii. Atunci cand aplici insa unele sfaturi pe care le primesti, vei vedea daca functioneaza cu adevarat atunci cand afacerea infloreste sau, dimpotriva, pare sa regreseze. Fiecare afacere e diferita, iar cele mai bune raspunsuri vor veni din experienta.

3. Acumularea de informatie nu o sa te ajute.

Poti memora oricate informatii doresti, insa asta nu o sa te ajute prea mult. Afacerea ta nu va porni daca stii in teorie tot ce trebuie sa faci si doresti sa aplici totul ca la carte. A fi antreprenor inseamna sa iti asumi si riscuri si sa te autodepasesti, nu sa te limitezi la a atinge unele asteptari setate in scoala.

4. Nivelul mediu nu e niciodata suficient de bun.

Chiar daca in scoala te multumeai cu note medii si cu examene trecute ca prin urechile acului, o afacere nu poate supravietui asa. Trebuie sa aiba succes si sa continue sa se dezvolte. In caz contrar, competitia va fi cea care va avea grija de ea.

5. Sfarsitul de saptamana dispare din calendar.

Vei vedea ca orele dintr-o zi nu vor mai fi de ajuns. A incepe o afacere pe cont propriu inseamna ca uneori vei pune somnul pe primul plan si vei renunta la unele iesiri. Va insemna sa iti dedici timp proiectelor si sa renunti la unele petreceri cu prietenii. Va insemna, pe scurt, o rearanjare a prioritatilor.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016