Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un lider bun stie cand sa-i lase pe ceilalti sa conduca

Tags: management, lider, un lider bun, succes, stres

Sa lasi si pe altcineva sa tina fraiele cand este cazul nu te face un lider mai slab. De fapt, dovedesti ca esti unul luminat. Desi unora li se pare greu sa nu mai fie la timona, un lider bun stie cand un subordonat cu mintea brici poate sa solutioneze o problema.
Si, de fapt, asta si conteaza, ca un proiect sa fie dus la bun sfarsit. Nu-ti lasa mandria sa puna echipa in pericol. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa fii liderul care stie cand sa-i lase pe altii mai calificati sa preia controlul:
 
1. Pe plan emotional
De prea multe ori, liderii isi continua efectuarea atributiilor, chiar daca au o suferinat emotionala. Este demonstrat ca stresul emotional duce la scaderea performantei puterii de judecata, indiferent de statut. Un lider trebuie sa aiba oameni pe care sa se bazeze, cand situatia lui nu este tocmai roza.
 
2. Stresul
Nu este usor sa fii liderul unei echipe mari. Trebuie sa stii mereu ce se intampla in cadrul companiei si sa incerci sa fii ferm, dar corect. Daca incepe sa se adune stresul, deciziile tale vor fi indoielnice. Daca nu poti scapa de frustrari, este spre bienle tuturor sa-i eprmiti cuiva cu o perspectiva proaspata sa preia din sarcini. Nu inseamna ca tu scazi ca valoare. Inseamna ca esti suficient de responsabil sa intelegi ca nu poti manevra situatia si ca te retragi spre binele echipei sau a proiectului.
 
3. Cunostinte
Liderii trebuie sa cunoasca foarte bine obiectivul pe care vror sa-l atinga, caci altfel vor esua. Esecul nu intra in plan, asa ca mai bine lasa pe cineva care poate atrage succesul. Invata din experienta si vei performa mai bine data viitoare.
 
4. Greutati
Uneori, greutatile care ne sunt puse in fata sunt coplesitoare. Atunci ele ne afecteaza bunastarea fizica si metala. Elibereaza din tensiune dand locul altcuiva, pe proiecte specifice. Vei putea respira si tu un pic si ii vei oferi si acelui altcuiva sansa de a se afirma.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016