Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 idei de design pentru birouri in spatii mici

Tags: idei design, birou, spatii mici, idei decorare, birou mic

Problema spatiului poate fi rezolvata numai printr-o organizare inteligenta a fiecarui colt de incapere. De multe ori camerele mici pot fi in asa fel mobilate incat sa ne putem bucura de o libertate de miscare mai mare decat in spatii mai extinse, dar incarcate cu mobilierul nepotrivit.

Cel mai bun plan inainte de a ne amenaja sau redecora spatiul de lucru este sa ne alegem un design si sa il urmam indeaproape, tinand cont totodata de spatiul pe care il avem la dispozitie. Daca facem masuratori si alegem mobilierul in functie de acest lucru, reducem sansele de a cumpara un birou prea mare sau o biblioteca nepotrivita pentru camera noastra.




Cele mai bune solutii sunt si cele mai simple. De foarte multa vreme s-a renuntat la birourile masive, greoaie, cu un design clasic. Desi foarte multi oameni prefera aceste birouri, designul minimalist a castigat teren in ultimii ani si este preferat celui clasic, una dintre bilele albe fiind reprezentate si de costurile mult mai reduse, cel putin in unele cazuri.





Senzatia de spatiu aerisit ne va ajuta sa ne concentram mult mai bine, inlaturand oboseala pe care o creeaza o camera incarcata. Pentru spatiile mici se recomanda pardoselile albe, din lemn, sau acoperirea suprafetei cu marmura. O alta solutie poate fi cimentul industrial, preferat insa in spatiile mai mari. In multe birouri restranse ca spatiu se recomanda ca depozitarea sa fie facuta cu ajutorul unor dulapuri cu usi inchise si simple. In cazul in care se prefera rafturile, organizarea se va face astfel incat spatiul sa para in continuare suficient de generos si sa nu incarce atmosfera.




Nu se recomanda utilizarea unui numar prea mare de culori atunci cand decoram un spatiu mic si dorim sa-l transformam in birou. Ca reteta care garanteaza intotdeauna succesul ramane tot ordinea care ne va ajuta de fiecare data sa avem impresia ca spatiul in care ne desfasuram activitatea este mult mai mare.


Rafturile construite de noi pot fi si cele mai ieftine. O solutie foarte la indemana este cea de mai sus, iar optional pot fi adaugate usi in cadrul rafturilor de la baza sistemului astfel construit. De asemenea, cutiile etichetate reprezinta o solutie nu doar ieftina, ci si inteligenta si de efect.



Se recomanda sa se urmeze o anumita linie a obiectelor in astfel de spatii, iar simetriile ajuta la impresia de spatiu mai mare. Mai sus, aceasta impresie de lungire a camerei a fost amplificata de folosirea lampilor care sunt pozitionate astfel incat sa tina cont de lungimea biroului alcatuit dintr-un singur blat.


Sursa foto.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant