Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 pasi pentru a-ti controla mai bine viata

Tags: viata, viata mai buna. mancare, nevoi

Esti destept, muncesti din greu si esti priceput la ceea ce faci, dar adevarul este ca adeseori simti ca mergi in gol, gasind cu greu o sursa de satisfactie. Tanjesti sa simti cum tii fraiele propriei vieti, dar realitatea este ca esti intr-o continua cursa pentru a tine pasul cu ceea ce se intampla in jurul tau.
Aceasta poveste poate fi spusa de oricine, de la un simplu angajat, pana la directorul executiv. Solutia este una simpla si consta in integrarea unor practici banale in existenta cotidiana. Noi propunem zece, dar nu credem ca le poti aplica pe toate odata. Mai bine adaugi cate un ingredient, transformand schimbarea intr-o calatorie initiatica. 

Am ordonat sugestiile noastre, de la cele mai elementare la cele mai complexe.

1. Dormi suficient in fiecare noapte. Somnul este adesea un comportament subestimat, dar unul care are capacitatea de a ne imbunatati imediat experienta. Daca dormi, in medie, 6-6½ ore, o ora in plus iti va oferi mai multa energie si claritate a mintii.

2. Misca-te mai mult. Nu numai ca este bine pentru sanatatea inimii, ci si pentru cea a mintii. Fa sport cam 30 de minute de cel putin patru ori pe saptamana.

3. Mananca mai putin, dar mai des. Mancarea ne este combustibil. Proteinele si carbohidratii sunt cea mai buna „benzina”. Te vei simti mai bine daca nu supraincarci cuptorul: doze mici de-a lungul zilei, incepand cu micul-dejun.

4. Ia pauze dese. Oamenii nu sunt construiti sa munceasca incontinuu. Trebuie sa ne reechilibram energia pierduta. Asa ca, ia o pauza la fiecare 90 de minute (ideal), chiar daca doar pentru a inspira-expira constient un minut sau doua.

5. Investeste in cei pe care-i iubesti. Cel mai mare dar pe care-l poti da este atentia ta. Mai bine sa fii cu adevarat prezent in conversatia cu celalalt o ora, decat sa stai jumatate de zi cu el, fiind doar fizic prezent.

6. Multumeste. Ne grabim prea tare sa vedem ce nu merge bine, in loc sa ne concentram pe partea pozitiva. Cel putin o data pe saptamana scrie un biletel, un mail, un mesaj pe care sa-l trimiti cuiva care merita, spunandu-i pentru ce ii esti recunoscator.

7. Apuca-te prima data de lucrul cel mai important. Dimineata devreme, dispui de cea mai mare energie, asa ca incepe-ti ziua lucrand in foc continuuu intre 60-90 de minute incercand sa descalcesti cea mai importanta sarcina pe care o ai in ziua respectiva.

8. Exerseaza reflectia. Suntem atat de preocupati cu ceea ce e urgent, ca arareori ne gandim la ce facem. Stai 15-30 de minute la sfarsitul zilei de lucru (sau seara) si reflecta in liniste asupra lucrurilor invatate si a prioritatilor pentru a doua zi.

9. Continua sa inveti. Creierul nostru functioneaza mai bine daca este provocat. Cititul, iata o sursa sigura de invatare si crestere. Mai poti incerca sa inveti o noau limba straina, sa-ti repari singur masina sau, de ce nu, sa desenezi.

10. Da inapoi o parte din ceea ce primesti. Alege o ora pe saptamana in care sa-ti pui intre paranteze propriile nevoi si sa te dedici lumii, ideii de a aduce valoare adaugata lumii. O ora pe saptamana este putin, dar este un inceput si este mult mai mult decat ofera multi.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016