Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

12 decizii pe care sa le iei la inceput de an

Tags: schimbare, decizii, provocari, incredere, sinceritate, iubire

De cate ori nu ne repetam deciziile la inceput de an? Avem nevoie de senzatia de nou, de inceput, trebuie sa scriem neaparat pe o foaie complet alba, caietul trebuie sa fie neaparat nou, lumina trebuie sa fie neaparat cea potrivita, data de la care incepem trebuie sa fie neaparat intai sau luni.


Toate acestea nu sunt insa decat amagiri de care mintea se agata inainte de a trece efectiv la treaba. Putem incepe sa schimbam insa situatia si de pe 3, 4 sau 5 ianuarie sau de azi, de la ora cinci si zece minute fiindca puterea de a schimba e a noastra si nu a unei date din calendar care capata semnificatiile pe care i le oferim tot noi.

Iata cateva decizii pe care le putem lua in acest inceput de an. Sau maine. Sau oricand. Oricand in masura in care vreti sa schimbati ceva. Sau nu. Atata doar sa nu uitati ca decizia va apartine.

1. Fa primul pas.

Sentimentul ca ai facut primul pas inspre ceva este mult mai frumos decat cel pe care ti-l ofera timpul pe care il petreci planificand acel start la nesfarsit.

2. Lucreaza din greu la ceea ce e esential.

Nu confunda a fi ocupat cu a fi productiv. Masoara rezultatele, nu timpul acordat unei sarcini. Fa ordine in propritati si du-le pana la capat. Nu te astepta ca parcursul sa fie unul usor. Daca ar fi fost usor, toti ceilalti ar fi reusit.

3. Urmeaza-ti propriul drum.

O viata de succes e cea pe care o traiesti pentru tine, nu cea pe care o traiesti alergand dupa visul altei persoane. Fa ceea ce e bine pentru tine si construieste-ti o viata de care sa fii mandru.

4. Hraneste-ti increderea in tine.

Ai tot ce iti trebuie pentru a deveni cea mai buna versiune a ta. Trebuie sa crezi ca poti. Trebuie sa crezi ca esti capabil sa iti depasesti limitele. Nu lasa convingerile false sa te indeparteze de cine esti cu adevarat.

5. Concentreaza-te asupra rezolvarilor.

Viata devine mai buna atunci cand alegi sa o faci mai buna. Oamenii negativisti pot vorbi o gramada despre cat de rea e o situatie, insa oamenii cu o gandire pozitiva aleg sa imbunateasca lucrurile in tacere.

6. Accepta lucrurile pe care nu le poti schimba.

Daca te impotrivesti unui fenomen, nu faci decat sa alimentezi starea respectiva. Orice energie cu care te lupti se va hrani din indarjirea ta. Daca te folosesti de energie negativa ca sa indepartezi o situatie care te deranjeaza, inviti de fapt fenomenul sa mai stea o perioada in preajma ta.

7. Lasa trecutul acolo unde ii este locul.

Nu te impiedica de ceva ce e in urma ta. Si nu folosi trecutul ca pe o scuza pentru a nu vedea ce iti ofera ziua de azi. Nu vindeci ranile trecutului sapand mai adanc in ele. Acceptarea trecutului este o decizie pe care trebuie sa o iei. Trecutul are control asupra viitorului numai in masura in care ii dai voie.


8. Construieste un echilibru intre munca si odihna.

Odihneste-te inainte sa fii obosit. Ne suprasolicitam de foarte multe ori si punem odihna pe ultimul loc doar fiindca vrem sa terminam ceva mai repede. Insa munca noastra va fi cu mult mai valoroasa daca mintea va fi odihnita.

9. Fii un exemplu pentru ceilalti.

Nu conteaza ce spui, ci ceea ce faci zi de zi. Oamenii care te admira te urmaresc tot timpul. Ceea ce vad sau simt ca ai facut le va deveni un exemplu. Asa ca nu uita ca actiunile vorbesc mai mult decat cuvintele. Poti schimba lumea in care traiesti.


10. Fii sincer cu adevarat fata de ceilalti.

Atunci cand esti bun cu ceiallti, le castigi increderea. Bunatatea firii poate face diferenta in orice intreprindem zi de zi. Atunci cand ghidam pe cineva care se simte pierdut sau confuz, cand imbratisam pe cineva care si-a pierdut orice speranta, devenim si noi, la randul nostru, mai puternici.

11. Arata-ti iubirea.

Nu trebuie sa fii perfect pentru a fi prietenul sau partenerul de viata perfect. In schimb, cand esti intr-o relatie, detii si o responsabilitate mare. Relatiile care rezista in timp sunt construite de oameni care aleg sa le pastreze, sa lupte si sa munceasca pentru ele. Aceste acte de iubire nici macar nu trebuie sa fie uriase, ci doar sincere. Iar iubirea adevarata e dovedita prin fapte, nu prin cuvinte.

12. Schimba viata cuiva.

Oricat de bulversante sunt problemele si provocarile pe care ni le scoate viata in cale, putem sa facem o diferenta. Conteaza enorm ceea ce facem. Cele mai multe schimbari pozitive vin, de regula, tocmai pentru ca unei alte persoane ii pasa. Alege sa fii omul caruia ii pasa.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016