Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 tipuri de mentori pe care ar trebui sa ii ai

Tags: tipuri de mentori, mentori in varsta, primeste sfaturi

Atunci cand iti incepi cariera trebuie sa ai un mentor care sa te ghideze in directia potrivita din punct de vedere profesional. Multi dintre noi nu se gandesc ca este mult mai util sa ai mai multi mentori si nu doar unul. O singura persoana nu se poate gandi la toate posibilitatile de succes pe care le ai. Mai mult decat atat, daca iti alegi doi sau mai multi mentori, acestia vor forma o ochipa si isi vor imparti atributiile astfel incat sa ai o cariera perfecta.
A avea mentori este o oportunitate care te invata ca ai pe cineva aproape tot timpul, caruia ii poti cere orice sfat in legatura cu cariera ta. Mentorii isi pot rezolva problemele si te pot ajuta sa ajungi unde iti doresti. Ei te vor sfatui atunci cand iti alegi scopurile pentru care lupti. Mai mult decat atat, mentorii iti pot face cunostinta cu persoane de care este posibil sa ai nevoie in cariera.

Specialistii recomanda tuturor oamenilor sa aiba aceste trei tipuri de mentori:

1. Un mentor cu o varsta similara cu a ta

Relatia pe ca o ai cu un astfel de mentor este una de la egal la egal. Un mentor cu aceeasi varsta ca a ta este acea persoana cu care poti vorbi despre orice si de la care poti invata diferite lucruri. Mai mult decat atat, intr-o relatie de acest tip si mentorul poate invata cate ceva de la persoana pe care o ghideaza in cariera.

2. Un mentor cu doi sau patru ani mai in varsta decat tine

Acest tip de mentor iti poate da sfaturi valoroase deoarece el a fost in situatia in care te aflii si tu in prezent. Mai mult decat atat, sfaturile lui valoreaza mai mult decat ale unui mentor mai in varsta, deoarece el a intalnit aceasta situatie nu cu mult inainte ta si te poate intelege perfect.

3. Un mentor mult mai in varsta decat tine

Un mentor mai in vasrta decat tine a avut suficient timp sa reflecteze la problemele pe care le-a intalnit atunci cand a avut varsta pe care o ai tu acum. Daca problema cu care te infrunti este legata de partea emotionala, un mentor cu mai multa experienta decat tine va putea sa iti dea sfaturile potrivite, deoarece o data cu trecerea timpului el a invatat cum si cand sa implice viata personala in cariera.

Mai mult decat atat, nu uita ca un mentor nu trebuie sa fie in mod obligatoriu mai in varsta decat tine.

"Am invatat foarte mult de la noii mei colegi care abia au absolvt. Pot considera ca eu sunt mentorul lor, cu toate ca cei mai multi dintre ei sunt cu patru ani mai mici decat mine, pot spune ca in ficare zi invat lucruri noi de la ei, lucruri la care nici macar nu m-am gandit pana acum", sustine Amanda Pouchot, cofondator si director executiv al companiei LevoLeague.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016