Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 evenimente fericite cauzatoare de stres

Tags: management, stres, bucurie, promovare, dragoste

Este paradoxal faptul ca multe din evenimentele cruciale ale vietii noastre sunt si fericite, si extrem de stresante. Atunci cand ar trebuie sa fim in al noualea cer cand ne casatorim, avem copii sau mergem in vacanta in strainatate suntem coplesiti de emotii si devenim stresati.
Orice distruge rutina zilnica si modurile noastre obisnuite de interactiune duce la o reactie de stres. Raspunsul la stres din partea organismului poate fi declansat de un raspunse emotional amplificat, ceea ce face, de exemplu, ca nunta sa fie la fel de obositoare ca divortul, iar vacanta in Bahamas la fel de plina de nervozitate ca o saptamana nebuna la birou.
 
Duminicile
 
Pentru multi dintre oamenii muncii, ziua lor libera este foarte aproape de ceea ce numim o zi stresanta. Te simti singur si pari a avea un debut de depresie tocmai pentru ca nu vrei sa incepi o noua saptamana.
 
Promovarea mult visata
 
Sase din 10 oameni au declarat ca singurul eveniment mai stresant decat o promovare este divortul. 
 
Desi vestea unei slujbe mai importante este, de obicei, o veste buna, noua pozitie atrage cu sine mai multa presiune si nesiguranta. Te ingrijorezi in legatura cu asteptarile sefilor, ai sarcini noi pe care nu le stapanesti inca, trebuie sa te adaptezi unui mediu nou. 
 
Te indragostesti
 
Desi dragostea implinita reduce stresul, primele etape ale indragostirii pot fi foarte stresante. Intimitatea cu un partener nou poate atrage teama, anxietate, schimbari hormonale si fluctuatii frecvente de stare, creand turbulente emotionale. 
 
Zilele de nastere
 
Ca orice alt eveniment cu incarcatura emotionala, zilele de nastere si toate pregatirile premergatoare duc la declansarea raspunsului de stres al organismului. Totodata, cand e ziua ta, iti amintesti ca imbatranesti si incepi sa ai regrete fata de trecut, dar si teama fata de viitor.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016