Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 schimbari care te ajuta sa depasesti fricile si sa actionezi

Tags: depasire frici, obstacole, limbaj pozitiv, obstacol

Cum iti poti depasi fricile si temerile care te impiedica sa actionezi si sa obtii rezultate palpabile? Psihologii sustin ca totul porneste de la modul in care privim lucrurile. Trebuie sa ne schimbam atitudinea fata de obstacole si frici, sa ne luam inima in dinti si sa actionam.
Iata patru moduri prin care iti poti depasi temerile:
 
Schimba modul in care vorbesti
In loc sa folosesti un limbaj negativ, incearca sa folosesti doar cuvinte pozitive. Spre exemplu, in loc sa spui „Nu pot face asta”, spune „Pot face asta”. Dezvolta-ti obiceiul de a folosi un limbaj pozitiv, chiar si atunci cand prima reactie esta sa spui lucruri cu tenta negativa. Iti influentezi astfel creierul sa gandeasca pozitiv, iar o gandire pozitiva poate face minuni.
 
Schimba modul in care actionezi si te comporti
Chiar daca nu ai incredere in tine in anumite momente, comporta-te ca si cum ai avea incredere deplina in fortele proprii. Multi oameni de succes au momente in care se simt nesiguri, insa nu lasa sa se intrevada acest lucru.
 
Schimba-ti limbajul corpului
Atunci cand te temi de ceva, devii tensionat iar acest lucru se vede atat pe chipul tau, cat si prin gesturile tale. Daca stii ca se apropie un eveniment tensionant, incearca sa te relaxezi inainte: respira adanc de mai multe ori si mediteaza timp de cateva minute. Sau ofera-ti o pauza bine meritata in care sa faci ceea ce iti place cu adevarat.
 
Schimba-ti modul in care gandesti
Cel mai important este sa iti schimbi modul de gandire. Invata sa iti asumi riscuri si sa actionezi chiar si atunci cand nu esti sigur de rezultat. Cel mai mult conteaza sa actionezi, nu sa obtii neaparat rezultatul dorit, sustin psihologii.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016