Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 abilitati pe care va trebui sa ti le dezvolti ca sa fii un manager de succes, intr-o companie a viitorului

Viitorul in business aduce cu sine schimbari atat in ceea ce priveste piata de afaceri, cat si la nivel de consumator. De aceea, este important ca manager sa fii deschis sa-ti imbunatatesti unele abilitati care sa te ajute sa depasesti anumite obstacole generate de aceste schimbari, cum ar fi adaptarea la noile tehnologii, anticiparea nevoilor consumatorilor sau implementarea unei strategii eficiente.

Conform unui studiu efectuat pe acest subiect, una dintre aceste abilitati include si comunicarea eficienta.

 

Descopera in cele ce urmeaza cum poti sa lucrezi la aceasta abilitate, dar si ce alte calitati este bine sa iti dezvolti pentru a deveni un manager de succes.
 

1. Fii la curent cu noile tehnologii

 

Tehnologia este deja omniprezenta in afaceri, insa se afla in continua evolutie. De aceea, implementarea ei poate fi o provocare atunci cand nu cunosti cele mai noi solutii. Din acest motiv, printre principalele abilitati pe care trebuie sa ti le dezvolti, ca manager, este cea de a fi la curent cu evolutia tehnologiei, astfel incat sa poti maximiza beneficiile pe care le obtii de pe urma ei. 

 

Aceste beneficii pot consta in:

  • optimizarea proceselor operationale; 
  • cresterea eficientei angajatilor; 
  • imbunatatirea calitatii produselor sau serviciilor oferite;
  • imbunatatirea relatiei cu clientii.
 

Iata ce poti face pentru a fi la curent cu noile tehnologii si pentru a beneficia de toate aceste avantaje prin implementarea lor in strategia de afaceri:

 
  • Participa la conferinte si evenimente concentrate pe IT&C pentru a cunoaste ultimele tendinte in materie de tehnologie.
  • Urmeaza cursuri de formare care sa te ajute sa folosesti eficient tehnologiile moderne. De exemplu, te poti inscrie la un curs de analiza a datelor pentru a invata cum sa obtii si sa folosesti datele oferite de diverse instrumente tehnologice.
  • Alatura-te comunitatilor online de antreprenori si experti in tehnologie pentru a cunoaste si impartasi pareri legate de noile tendinte.
  • Colaboreaza cu experti in tehnologie care, pe langa faptul ca te pot ajuta cu solutii potrivite pentru afacerea ta, iti ofera si training gratuit de a gestiona mai departe tehnologiile implementate.
 

Pe langa timp, ca sa te mentii la curent cu tot ce inseamna tehnologia moderna si sa inveti sa o folosesti este nevoie sa investesti si resurse financiare. Daca nu doresti sa-ti afectezi cashflow-ul companiei si ai cel putin 12 luni de activitate, poti opta pentru un credit rapid pentru IMM de la o institutie financiara nebancara (IFN). Iata ce trebuie sa stii despre el:

 
  • Poti obtine pana la 100.000 RON, 100% online, cu o perioada de rambursare de pana la 36 de luni pentru capital de lucru, 48 de luni mixt si 60 de luni pentru investitii.
  • Daca ai nevoie sa imprumuti cel mult 35.000 RON, ii poti obtine tot online, doar cu ajutorul extrasului de cont, in timp ce pentru sume de bani care depasesc aceasta valoare, vei mai avea nevoie si de ultima balanta disponibila.
  • Indiferent de valoarea creditului, dobanda este variabila, in functie de ROBOR la 6 luni, iar daca se va intampla sa nu poti plati rata intr-o luna, poti sa amani rambursarea cu 30 de zile, o singura data pe durata creditului, daca ai un comportament bun de plata.
 

2. Soft skills si importanta lor in companiile viitorului

 

Pentru ca tehnologiile moderne nu vor acapara locurile de munca, ci doar vor ajuta la optimizarea proceselor, este important ca tu, ca manager, sa iti dezvolti si asa-numitele „soft skills”, cum ar fi gandirea critica si abilitatea de a te adapta la un mediu in schimbare. Acestea iti vor permite sa depasesti obstacolul care poate aparea in procesul de implementare a tehnologiilor si sa duci mai departe dezvoltarea pe care acestea o initiaza.

 

De exemplu, gandirea critica, adica cea care implica abilitatea de a analiza si evalua informatiile intr-un mod obiectiv si logic, iti va permite sa folosesti volumul de date extras de inteligenta artificiala in favoarea afacerii tale. Un context potrivit de aplicabilitate aici este marketingul digital. Prin analiza datelor despre comportamentul consumatorilor, poti sa identifici din timp anumite tendinte in ceea ce priveste nevoile si preferintele lor.

 

In acelasi timp, abilitatea de a te adapta iti va permite sa modifici solutiile identificate pentru indeplinirea nevoilor clientilor, in functie de dinamica acestora din urma.


3. Gandirea strategica si viziune pe termen lung

 

Pentru a te asigura ca actiunile implementate la punctul 2 iti aduc cele mai bune rezultate, este important sa le incluzi intr-o strategie sustenabila care sa iti permita sa te adaptezi la schimbare. Din acest motiv, si dezvoltarea gandirii strategice este importanta atunci cand esti manager, deoarece fara ea nu vei putea sa vizualizezi succesul pe termen lung al businessului.

 

Ca in cazul gandirii critice, si gandirea strategica poate fi dezvoltata printr-o combinatie de experienta practica si invatare continua.

 

De exemplu, poti incepe prin a stabili viziunea pe termen lung, cum ar fi devenirea unui lider de piata in domeniul tau de activitate, iar mai apoi sa identifici obiectivele pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a ajunge in punctul dorit. 

 

Aceste obiective pot face referire la cresterea cifrei de afaceri cu 30% in urmatorul an, cresterea satisfactiei clientilor si dezvoltarea portofoliului de produse. Pentru obtinerea lor, atat gandirea critica si capacitatea de a te adapta, cat si gandirea strategica iti vor fi de ajutor deoarece iti vor permite sa identifici ce si cand sa implementezi.


4. Creativitate si inovatie

 

Chiar si atunci cand ai muncit la dezvoltarea gandirii critice si a soft skill-urilor, dinamica pietei in ceea ce priveste tehnologiile aparute si produsele dezvoltate de competitori te poate pune in dificultate deoarece este mereu imprevizibila.

 

Totusi, pentru a depasi acest obstacol, te poti folosi de gandirea creativa care te poate ajuta sa identifici solutii originale la provocarile cu care se confrunta businessul tau. 

 

De exemplu, am mentionat mai sus faptul ca gandirea critica te ajuta sa identifici tendinte in comportamentul consumatorilor. De gandirea creativa te poti folosi in pasul urmator pentru a identifica solutii inovatoare cu care sa preintampini aceste tendinte si sa te pozitionezi inaintea competitorilor. 

 

Asadar, sa presupunem ca identifici o tendinta a consumatorilor spre achizitia de produse bio. O idee pe care o poti implementa aici, daca detii un business care produce si comercializeaza alimente dulci, este de a dezvolta produse organice destinate consumului.

 

5. Inteligenta emotionala si comunicare transparenta

 

Pentru ca nicio strategie nu poate fi pusa cu succes in aplicare fara ajutorul unei echipe consolidate, este important, ca manager, sa iti dezvolti si inteligenta emotionala, si abilitatea de a comunica transparent.

 

Poti incepe prin a fi constient de propriile emotii si de modul in care acestea iti influenteaza deciziile. Mai apoi, fii atent si la nevoile si emotiile oamenilor din echipa si incearca sa te pui in locul lor pentru a le intelege perspectivele. 

 

De asemenea, nu uita sa promovezi si o comunicare transparenta intre voi. Fii sincer si impartaseste informatiile importante in mod clar si transparent. Acest lucru va creste increderea angajatilor in tine si ii va motiva sa isi exprime gandurile si nevoile fara sa aiba vreo retinere.

 

Asadar, abilitatile mentionate in acest articol te vor ajuta pe tine, ca manager, sa te dezvolti, in timp ce-ti cresti si afacerea. Investeste timpul si resursele financiare necesare si aminteste-ti ca dezvoltarea este un proces continuu, nu un obiectiv.


Sursa foto: Shutterstock
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016