Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 semne ca esti un sef slab

Tags: sef, leadership, leadership puternic, afaceri

Pe dinafara, pari eficient, o persoana pe care te poti baza, in control. Dra uita-te mai bine. Esti cumva in pericol sa capeti cateva obiceiuri distructive? Este un fapt cunoscut ca e de preferat un leadership puternic, eficient, in defavoarea unuia slab, ineficient. Din fericire, putem, de obicei, sa ne dam seama cand ne confruntam cu o situatie sau alta.
Problema apare cand un lider slab joaca rolul unuia puternic. Daca esti in functie de conducere trebuie sa-ti analizezi bine punctele forte, cele pe care te bazai, pentru ca nu cumva tocmai acestea sa dinamiteze compania, din interior. 

Iata cateva dintre cele mai des intalnite comportamente ale unui lider ineficient care crede ca este Superman. 

1. Stii totul. Cu cat mai slab este liderul, cu atat stie mai multe. Acesta vorbeste ore-n sir despre afacerea lui, fara a fi intrerupt sau ajutat de altii. Nu e nimic ce sa nu stie el, nu are nevoie de nimeni pe care sa-l consulte. Din afara se vede ca si cum ar fi unicul peste intr-un acvariu. 

Liderii eficienti sunt exact pe dos: implica intodeauna audienta in discutie. Ei stiu ca nu au cum (si nici nu ar trebui) sa stie totul. Acestia construiesc echipe puternice pe care sa se bazeze.

2. Esti tot timpul ocupat. Da, conducerea unei afaceri (sau a unui departament, proiect, grup etc.) este consumatoarea de timp, uneori pana la limita extenuarii. 

Nu, nu este semn al unui leadership puternic sa muncesti continuu in plus. Nu ai timp sa gandesti. Daca nu-ti amintesti cand a fost ultima data cand te-ai plimbat sa-ti aerisesti mintea, nu conduci nimic bine.

3. Ii judeci intotdeauna pe ceilalti dintr-o perspectiva negativa. Cand liderii eficienti vorbesc, un lucru sare in ochi: conversatia tinde sa fie pozitiva. Liderii puternici cauta succesul in ceilalti. Se concentreaza pe ceea ce a fost facut bine. Recunosc esecul si incompetenta, dar, by default, asteapta de la ceilalti sa fie competitivi si de succes si celebreaza asta.

4. Interactionezi in doar doua moduri de baza. Liderii slabi (care se cred puternici) interactioneaza cu rapoartele directe in doar doua moduri posibile: fie sunt in pozitia de putere, fie nu sunt acolo. Daca sunt in incapere, ei conduc. 

Liderii cu adevarat eficienti au si un al treilea mod de reactie pe care-l scot din maneca: actioneaza ca resurse pentru ceilalti. Au incredere in capacitatea lor si nu trebuie sa fie mereu in capul mesei. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016