Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi pentru a renunta la scuze si a-ti urma visul

Tags: cum sa iti urmezi visul, cum sa te asiguri ca poti deschide o afacere, antreprenori care nu cred in competentele lor

Atunci cand iti doresti sa pui in aplicare o dorinta mai veche, cea mai grea parte este cea in care incerci sa te hotarasti daca trebuie sau nu sa faci asta.
Un lucru asemanator li se intampla si antreprenorilor care incearca sa isi urmeze visele, insa au o retinere sa isi construiasca propria afacere, asa cum se feresc si copiii  sa fie spalati cu apa rece dimineata.

Antreprenorii din zilele noastre nu sunt increzatori in propriile competente, acesta fiind motivul pentru care nu sunt siguri care este decizia corecta.

Daca te numeri printre cei care considera ca deschiderea unei afaceri proprii trebuie amanata, aceste sfaturi te-ar putea ajuta sa iti recapeti increderea in tine si sa iei o decizie ferma.

1) Asigura-te ca te pasioneaza cu adevarat

Antreprenoriatul nu este pentru oricine, desi poate suna ca o meserie promitatoare. In realitate, antreprenoriatul se bazeaza pe auto-motivare, curaj si spirit de conducator. Nu este nimic rau daca nu ti se potriveste. Trebuie doar sa fii cinstit cu tine in legatura cu capacitatile tale de a actiona.

2) Cerceteaza piata

Inainte de a te avanta intr-o "aventura", investigheaza-ti principalii competitori, alege un public caruia sa te adresezi si incearca sa depistezi ce ii place mai mult si ce cauta mai des si incearca sa faci cunostinta cu antreprenorii de succes, al caror model intentionezi sa il urmezi. Succesul este reprezentat de un produs bun si de o piata capabila, precum si de o planificare atenta si o executie corecta.

3) Creeaza o plasa de siguranta

Daca te gandesti serios in legatura cu deschiderea unei afaceri proprii, trebuie sa incepi sa economisesti din timp. Orice banut aruncat aiurea se va simti! Lipsa de bani, dar si de timp, impiedica de obicei oamenii sa inceapa sa dezvolte un nou proiect.

4) Cere sprijinul familiei si al prietenilor apropiati

Oamenii apropiati, care au incredere in tine, pot reprezenta o resursa vitala care sa te pregateasca pentru a incepe cu succes o noua afacere. Sa fii sustinut si incurajat de membrii familiei si de prieteni te va ajuta sa fii mult mai motivat si fericit cand incepi sa construiesti o afacere proprie. Acest grup de oameni, apropiat tie, pot identifica cu usurinta punctele tari si slabe, iar astfel vei stii in ce domeniu esti bun si caror provocari nu poti face fata.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016