Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 calitati esentiale pentru o viata bogata

Tags: management, succes, o viata de succes. minte

Se spune ca daca intelepciunea iti cuprinde inima si cunoasterea ii va fi pe plac sufletului tau. Precautia te va pazi, iar intelegerea va fi a ta. Cand combinam intelepciunea si cunoasterea, obtinem bunul simt. Dar trebuie sa adaugam si precautia.
Precautia este abilitatea de a face alegeri sanatoase pentru propria viata. Acesta este ingredientul necesar unei vieti lungi si al unei vieti traite confortabil. O viata ghidata de precautie trece de furtuni, de schimbari de tot felul si este mentinuta in stare buna pentru ca tu sa-ti urmaresti visurile.

In zilele noastre si mai ales pe masura ce imbatranim, devine de o importanta majora cunoasterea modului in care sa fim precauti si intelepti. In special cei care avem familie.

Dar care sunt caracteristicile unei vieti de succes, al unei vieti bogate? Ce calitati iti trebuie si ce obiceiuri trebuie sa adopti pentru a te feri de lucrurile care-ti ameninta succesul?

Iata cateva sugestii.

1. Vezi ce se intampla
Nu te baza pe ce auzi. Du-te la sursa si afla faptele. Asta se aplica la tot ce faci. Fie ca este vorba de investitii, de formule motivationale sau orice altceva ce te intereseaza, asigura-te ca obtii cat mai multe puncte de vedere posibile. Fa propria cercetare si nu te baza pe expertiza altora, fara a face si propriile investigatii. Motivul pentru care multi dintre noi gresim este ca suntem lenesi mental.

2. Gaseste un mentor
Gasesti mentori peste tot. Vei fi surprins sa descoperi cate informatii sunt disponibile. Oamenii sunt mult mai predispusi sa-si spuna punctul de vedere celor care sunt infometati sa asculte. Exista forumuri pe internet unde poti pune intrebari si multe alte platforme unde sa-ti descoperi mentorul.

3. Regula 100-1
Si in investitii, si in dezvoltare personala, regula aceasta ramane valabila. Daca analizezi, sa zicem, 100 de proprietati, inaintezi o oferta pentru 10 dintre ele, faci contract cu 3 si cumperi una. Succesul este un joc cu numere.

4. Fii alert
Nu te relaxa pentru a te bucura de succes. Pazeste-ti spatele. Sunt multi care gusta succesul apoi se opresc din ceea ce faceau si care le-a atras succesul in primul rand. Cred ca, odata ce-ai pus mana pe el, va fi al tau pentru totdeauna. Nimci mai putin adevarat. Indiferent ce-ai facut sa ajungi in acest punct, multiplica-ti eforturile. Munceste mai mult. Reinnoieste-ti visul.

5. Ia-ti propriile decizii
Daca le permiti altora sa ia decizii in locul tau, vei ajunge, la un moment dat in viata ta, intr-un punct unde nu doreai sa ajungi. Ia intotdeauna deciziile necesare pentru viata ta. Nu fi o minte lenesa.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016