Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care trebuie sa le faci zilnic

Tags: concentrare pe mesaje, discutii in contradictoriu, voce interioara

Majoritatea oamenilor nu se gandesc cat de mult au invatat de-a lungul vietii si cat de multe mai au de invatat. In general, acestia isi asuma invatatul ca pe un lucru normal, venit de la sine. Atunci cand porti o conversatie pur si simplu il asculti pe celalalt sau ii absorbi fiecare informatie precum un burete?
Cu cat ne ocupam creierul cu mai multe intamplari, figuri si experiente, cu atat mai putin spatiu ne mai ramane pentru lideri si ganduri noi. Se spune ca nevoia de a invata nu se sfarseste niciodata. Lumea se schimba si apar idei noi,in fiecare zi care iti schimba viata si o fac sa para din ce in ce mai relevanta. 
 
Lista urmatoare este formata din cinci metode care te ajuta sa te mentii deschis oricarui subiect si oricarei idei, indiferent de varsta pe care o ai:
 
1. Nu iti asculta vocea interiora
 
Cu totii stim ce este aceea vocea interioara. Este acea voce care nu te lasa sa ii asculti pe cei din jur. Este acea voce care iti etaleaza propriile idei si nu te lasa sa ascultii informatiile care iti sunt oferite de catre cei din jurul tau.  De multe ori, aceasta voce interioara te impiedica sa ai o minte deschisa in ceea ce priveste subiectele abordate de persoana cu care porti conversatia. Concentreaza-te mai putin pe ceea ce are "creierul" tau de spus si mai mult pe ceea ce spune interlocutorul. Vei ramane surprins de ceea ce ar putea spune celalalt.
 
2. Poarta discutii in contradictoriu cu tine insuti
 
Daca nu iti poti reduce la tacere vocea interioara, foloseste-o in avantajul tau. De fiecare data cand te auzi contrazicandu-te cu cel cu care vorbesti, opreste-te si adopta un alt punct de vedere. Incearca sa iti explici toate motivele pentru care cel cu care vorbesti ar putea avea rabdare si de ce este posbil ca tu sa te inseli. 
 
3. Poarta-te ca si cum ai fi curios
 
Unele persoane sunt curioase in mod natural, iar altele nu. Indiferent din ce categorie faci parte trebuie sa afisezi o atitudine cat mai curioasa. In acest mod poti afla cat mai multe detalii despre orice subiect adopta partenerul tau de conversatie. Interogheaza-i pe cei cu care vorbesti pentru a afla cat mai multe informatii. 
 
4. Gaseste samburele de adevar
 
Nici un concept si nicio teorie nu a aparut pur si simplu, toate au o istorie in spate. Incearca sa gasesti povestea din spatele fiecarei informatii noi aflate. Chiar daca nu esti de acord cu ideea pe care ai auzit-o, identifica-i originea. In acest mod este posibil sa iti schimbi parerea, intrucat vei putea intelege ideea mult mai bine decat la inceput.
 
5. Concentreaza-te pe mesaj, nu pe cel care ti-l transmite
 
Este imposibil sa fii placut de toata lumea. Acest lucru ti se intampla si tie si li se intampla si celor din jurul tau. Nu judeca o informatie in functie de persoana care ti-o ofera. Este foarte posibil sa te inseli si sa pierzi o sansa foarte mare de a realiza un lucru important pornind de la acea idee. 

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016