Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 metode prin care viata devine mai buna

Tags: posibilitati, vise, incredere, influente negative, experienta negativa

Pe vremuri era mai bine... De cate ori nu auzim aceste cuvinte? Nostalgia pe care o nutrim fata de trecut, fie ca vorbim de unul mai apropiat sau de unul mai indepartat are acelasi efect toxic asupra prezentului si ne opreste de la a ne bucura cu adevarat de singurul moment care ne este, de fapt, oferit: acum.


Iata insa cateva lucruri pe care le putem face pentru a vedea cum viata noastra devine, in mod miraculos, una mai buna:

1. Accepta realitatea daca vrei sa o schimbi.

Pentru a merge mai departe in viata trebuie sa accepti realitate asa cum este. Aceasta stare de acceptare ne va oferi un important punct de start si libertatea de a porni in orice directie. Nu vom ajunge nicaieri daca ne dorim ca lucrurile sa fi stat altfel sau daca ne prefacem ca, de fapt, sunt altfel decat in realitate.

2. Bucura-te de ceea ce ai deja.

Cand crezi ca viata iti e datoare, renunti sa gasesti solutii si consideri ca ceea inca nu ai trebuie sa iti fie oferit. Nu uita insa ca viata ti-a oferit deja tot ce ai nevoie fiindca lumea in care traiesti este una abundenta. A crea insa valoare din ceea ce deja exista tine numai de tine si de eforturile pe care esti dispus sa le depui.

3. Nu renunta la vise si urmeaza-le!

Fereste-te de influentele negative si nu iti ripisi energia incercand sa combati diferite actiuni sau oameni. Ai nevoie de spatiu pentru a incerca si pentru a crea lucruri noi. Construieste o bariera emotionala impotriva oamenilor toxici si concentreaza-te pe indeplinirea viselor tale.


4. Nu uita de marea de posibilitati.

Fiecare noua zi ne ofera o multime de posibilitati. Daca o intampinam constienti de libertatea pe care ne-o ofera, vom da voie posibilitatilor nelimitate sa ne inspire si sa ne duca mai aproape de visul nostru. Chiar daca unii oameni ne vor considera naivi sau idealisti, ignora-i. Viata ta cuprinde posibilitati nesfarsite.

5. Inlocuieste-l pe "Nu pot." cu "Pot."!

Puterea pe care o au cuvintele "nu pot" e de-a dreptul infricosatoare. Aceasta propozitie ii face slabi pe oamenii puternici, tristi pe cei fericiti si ii orbeste pe cei care, de fapt, puteau sa vada. Inlocuieste aceasta propozitie cu un singur cuvant: Pot. Ori de cate ori ai partea de o experienta negativa, aminteste-ti ca o poti depasi. Concentreaza-te pe gasirea unor solutii fiindca acestea exista intotdeauna.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016