Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 provocari pentru lideri si angajatii din domeniul Resurselor Umane

Tags: angajati din resurse umane, provocari pentru lideri, abilitatea de a comunica, recompenseaza cei mai buni angajati

Numarul liderilor de anul acesta a crescut cu 60% fata de anul trecut, iar, metoda de a retine si recompensa cei mai buni angajati incepe aiba mai mult succes ca oricand.
Lumea are nevoie de lideri in toate domeniile, chiar si in probleme legate de gestionare, creatie, tehnica, vanzari si multe alte. 
 
Iata cinci provocari pentru liderii aflati in curs de dezvoltare, care reprezinta elementele obligatorii pentru fiecare lider aflat la inceput de drum:
 
 
1. Investeste in dezvoltarea posturilor de conducere
 
Indiferent daca esti de parere ca liderii s-au nascut asa sau au dobandit calitatile pe care le au, companiile trebuie sa investeasca in cei mai buni angajati ai lor pentru a le stimula si dezvolta calitatile de conducere. Nu este vorba doar de cum stiu sa faca o prezentare in PowerPoint, care este o abilitate destul de importanta pentru un lider, insa este doar un instrument de care acestia se folosesc. Nu reprezinta totul pentru un lider de succes. Adevaratii angajati din conducere trebuie sa invete sa isi expuna angajatii intr-un mediu propice dezvoltarii acestora. De exemplu, Programul Executiv de Educatie de la Harvard, dar si de la alte universitati de top, ofera studentilor programe similare cu Scoala de Management Kellogg. Este o investitie destul de mare, insa merita, deoarece urmarile ei se vor putea observa pe un termen nelimitat.
 
2. Creaza-ti o tehnica de colaborare si comunicare
 
Liderii incep sa cunoasca succesul atunci cand reusesc sa faca colaborari intre compania lor si altele. Recompensarea individuala nu este de ajuns, cu toate ca este necesara. Numai o echipa unita care pune accentul pe comunicare va cunoaste cu adevarat succesul. Este vital ca liderul sa poata comunica eficient cu angajatii sai fara sa tina cont de functia superioara pe care o ocupa. Intr-o echipa de afaceri toata lumea trebuie sa fie tratata in mod egal si similar.
 
3. Dezvolta-ti abilitatea de a comunica
 
Toata lumea se asteapta ca liderii sa aiba abilitatea de a comunica usor, insa de cele mai multe ori nu se intampla asa. Stilurile de comunicare variaza foarte mult. Stilul care ar putea face o organizatie de succes ar putea aduce falimentul alteia. Acest lucru face parte din procedeul de dezvoltare al companiei. Trebuie sa iti alegi un stil de comunicare flexibil, sa oferi sprijin oamenilor proaspat veniti in companie si sa te asiguri in primul rand ca acestia pot comunica cu usurinta intre ei. Liderii care pot comunica usor inspira incredere echipelor lor, in timp ce liderii ce nu au abilitatea de a comunica insufla nesiguranta angajatilor.
 
4. Fii responsabil
 
Liderii trebuie sa fie responsabili. Acestia pot fi ca Homer Simpson. Trebuie sa fie constienti de toate problemele pe care atat compania, cat si echipa lor le au si sa le rezolve astfel incat sa asigure succesul tuturor.
 
5. Dezvolta-ti latura umana si inteligenta emotionala
 
Inteligenta emotionala conteaza! Aceasta este una dintre cele minimum cinci calitati pe care un lider trebuie sa le aiba. Organizatiile de Resurse Umane  lucreaza cu liderii aflati la inceput de drum si ii sprijina in dezvoltarea lor emotionala, iar asta este crucial. Liderii nu trebuie sa uite ca sunt fiinte umane care la randul lor lucreaza cu fiinte umane.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016