Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi pentru a te trezi de dimineata

Tags: trezirea de dimineata, persoane matinale, amanarea alarmei, consumul de cofeina

Sa te trezesti dimineata devreme este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru tine. Nu doar ca vei avea mai mult timp la dispozitie sa faci ceea ce iti doresti, dar vei deveni mai fericit si te vei simti mai implinit.
Inca nu a fost descoperit motivul pentru care se intampla aceste lucruri, insa este cert ca cei care se trezesc la ora pranzului au tendinta de a refuza sa se intalneasca si sa socializeze cu alte persoane, ceasul lor biologic nesincronizandu-se cu cel al cunostintelor lor.

Daca nu esti o persoana prea matinala, avem cateva sfaturi pentru tine, care te vor ajuta sa te odihnesti corespunzator si sa te trezesti cu placere dimineata:

1. Renunta la cofeina

Daca vei consuma cofeina cu sase ore inainte de culcare trebuie sa stii ca are acelasi efect ca si atunci cand o consumi cu doar trei ore inainte de culcare.

2. Redu timpul acordat utilizarii tehnologiei inainte de a te culca

Dormitorul tau ar trebui sa fie rezervat pentru cateva actiuni limitate: somn si sex. Nimic altceva. Daca iti folosesti telefonul pe post de alarma, cumpara-ti un ceas desteptator ieftin!

3. Pregateste-ti psihicul inainte de a merge la culcare

Unii specialisti sustin ca este indicat sa iei cateva decizii seara, inainte de culcare, pentru ca te va ajuta sa ai incredere in creierul tau dimineata.

4. Trezeste-te pe lumina

Pentru a te trezi bine dispus este indicat sa dormi cu draperiile trase, astfel incat sa lasi razele soarelui sa intre dimineata in camera ta. Daca este cazul sa te trezesti devreme, cand afara este inca intunecat, iti poti achizitiona un ceas desteptator care sa si lumineze atunci cand suna.

5. Nu amana alarma

Nici sa nu te gandesti sa iti amani in fiecare dimineata alarma, pentru cateva minute de somn in plus. Daca vei dormi cu 15-20 de minute in plus, asta nu te va ajuta sa te odihnesti, din contra, te va face sa te simti si mai ametit decat erai atunci cand iti va suna alarma din nou. 

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016