Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 trucuri de dezvoltare personala care te vor face fericit

Tags: dezvoltare personala, fericire, calitati

Toata lumea vrea sa fie fericita. Este o dorinta veche ca lumea. Unii oameni isi petrec intreaga viata in cautarea fericirii, fara a sti ca raspunsul le-a stat tot timpul in fata. Exista un lucru pe care trebuie sa-l intelegi pentru o viata fericita: fericirea si multumirea se gasesc, nu sunt create. Trebuie sa gasesti fericirea in circumstantele care te inconjoara.
Unii oameni cred ca a fi fericiti in locul in care se gasesc acum ii condamna sa ramana acolo toata viata. Nu este adevarat. Cand inveti sa fii fericit si multumit cu ceea ce ai la indemana, ai puterea de a schimba circumstantele fara a ramane blocat si supus lor.
 
Gasirea fericirii este un proces. Iata sase trucuri care sa te ajute sa pornesti pe drumul cautat.
 
Cunoaste-te
 
Aloca ceva timp pentru a afla cine esti. Afla amanunte despre ceea ce-ti place sau displace. Ce vrei pentru tine in viitor? Tine un jurnal si noteaza-ti sentimentele, impresiile si experientele. Fii onest cand raspunzi. De obicei, primu raspuns care-ti vine in minte este cel mai apropiat de credintele tale, asa ca mergi pe mana lui.
 
Fa-ti prieteni
 
Oamenii sunt fiinte sociale. Avem nevoie de interactiune cu alte persoane, este parte din codul nostru genetic. Prietenii sunt importanti. Gaseste-ti prieteni care sunt blanzi si care te sprijina. Nu trebuie sa fie critici, ci onesti. Vrei prieteni care sa te ajute sa te construiesti, nu sa fii daramat. Fereste-te de oamenii toxici.
 
Nu te compara cu alte persoane
 
Este nedrept si prostesc sa te compari cu altii. Cu totii suntem unici si speciali. Cand te compari cu altcineva, iti negi calitatile care te fac definesc. Iti spui ca nu esti la fel de bun ca ei.
 
Uita-te inspre viitor
 
Este intotdeauna o idee buna sa-ti planifici viitorul sau sa il ai in vedere. Este atat de usor sa traiesti in prezent, dar s-ar putea sa fii nepregatit pentru ceea ce va sa vina.
 
Vei vrea o cariera intr-o zi. Este deci o idee buna sa studiezi ce trebuie sa faci pentru a o obtine, pentru a nu regreta mai tarziu. 
 
Bucura-te de prezent
 
Asa cum te pregatesti pentru viitor, nu neglija prezentul. Viata e pentru trait, asa ca distreaza-te. ASta nu inseamna ca trebuie sa te implici in activitati riscante, dar aloca-ti timp sa te relaxezi, sa te distrezi si se te bucuri de cum merg lucrurile acum in viata ta. Adopta o perspectiva pozitiva si aplic-o in cazul fiecaruia dintre aspectele vietii tale. Creezi astfel o cultura de dezvoltare personala care te va ajuta sa treci si peste momentele grele.
 
Ai grija de tine
 
Este foarte important sa fii sanatos. Daca ai grija de corpul tau, mancand ceea ce trebuie, facand sport si odihnindu-te corespunzator, creezi mediul propice dezvoltarii fericirii. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016