Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 lucruri pe care NU trebuie sa le tot faci

Tags: management, dezvoltare personala, multitasking, bine, greseli

Este pentru binele tau. Taie lucrurile pe care ti le spunem mai jos din curgerea zilei tale si vei vedea ca vei fi mai productiv si, de ce nu, mai fericit.
1. Nu-ti verifica ultimele notificari pe telefon in timp ce vorbesti cu cineva.
Faci asta mereu. Poate nici nu te mai scuzi. Incetezi doar sa mai vorbesti, sa mai acorzi atentie si incepi sa-ti butonezi telefonul. Vrei sa fii iubit? Vrei sa fii persoana pe care o iubeste toata lumea pentru ca-i face sa se simta speciali si bagati in seama? Nu-ti mai verifica mereu telefonul.
 
2. Nu face multitasking in timpul unei sedinte.
Cel mai simplu mod de a fi cea mai desteapta persoana din incapere este sa fii cel care este cel mai atent. Vei fi surprins sa vezi cate poti invata, atat despre tema sedintei, cat si despre colegi, faca nu mai faci 10 lucruri deodata. 
 
3. Nu te mai gandi la persoanele care nu au nicio importanta in viata ta.
Este in regula daca nu mai rasfoiesti ziarele de cancan zilnic. Vedetele or s-o duca bine si fara tine. In timpul asta, du-ti copilul la film.
 
4. Nu mai folosi notificari multiple.
Nu e nevoie sa fii anuntat cand ai primit un mail, un mesaj pe Facebook, un SMS. Daca faci ceva important, este bine sa-l faci fara intreruperi. Focalizeaza-te 100% pe ceea ce faci.
 
5. Nu lasa trecutul sa-ti scrie prezentul.
Greselile sunt valoroase. Invata din ele. Dar apoi lasa-le sa se duca in spatele memoriei. E mai usor de spus decat de facut? Depinde de perspectiva ta. Cand ceva nu merge bine, transforma totul intr-o oportunitate de a invata ceva ce  nu ai stiut, in sepcial despre propria persoana.
 
6. Nu astepta pana esti sigur ca vei reusi.
Nu vei putea fi niciodata suta la suta sigur ca vei reusi intr-un proiect nou, dar poti fi sigur ca iti dai toata silinta. Si ca vei incerca din nou, daca esuezi. Nu mai astepta! Ai mai putine de pierdut decat crezi si o lume de castigat.
 
7. Nu mai vorbi lumea pe la spate.
Si asta pentru ca s-ar putea sa vina si randul tau si nu-ti va placea deloc postura. Daca ai vorbit cu mai mult de o eprsoana despre ce face Maria, nu ma bine i-ai spune Mariei in persoana? Daca nu este in atributiile tale sa-i spui ei ceva, de ce ai vorbi atunci despre ea? Consuma-ti timpul cu conversatii productive. Vei rezolva mai multe si vei obtine mai mult respect.
 
8. Nu mai spune DA cand vrei sa spui NU.
Este greu sa refuzi o cerere din partea colegilor, a clientilor sau chiar a prietenilor. Dar rareori refuzul se transforma in cosmarul de care te temi. Majoritatea oamenilor vor intelege si, daca nu o fac, de ce ti-ar pasa?

Daca spui NU, te vei simti aiurea putin de tot. Daca spui DA, te vei simti rau atata vreme cata iti ia sa termini ceea ce nici nu ai vrut sa faci de la bun inceput. Sau chiar mai mult.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016