Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce te critica oamenii si ce trebuie sa faci

Tags: management, critica negativa, dezvoltare personala

Iti prezentam un proces simplu, in 3 pasi, care sa te ajute sa depasesti impactul sau teama criticii negative.
In mare, criticii tai intra in una din cele doua categorii:

cei care vor sa te ajte si sa te incurajeze;

cei care vor sa-ti puna piedici si sa te vada esuand.

Vom vorbi despre al doilea tip de critic. Cel care ofera critica negativa care ne opreste pe multi dintre noi sa stralucim. Ne opreste sa ne facem cunoscuti. Ne incurajeaza sa ne tinem capul jos. Sa urmam turma.

Puterea unei critici

Daca vrei ca afacerea ta sa fie remarcata, sa atraga mult word of mouth, este esential sa nu mai lasi critica negativa sa te influenteze.

De ce?

Pentru ca aproape tot ce trebuie sa faci pentru a-ti promova cu succes afacerea, mai ales online, este vizibil si deschis criticii. Orice faci, fiind diferit pentru a avea o oarecare valoare pe piata, este si suficient de vizibil pentru ca cei care critica sa-l critice.

Asa ca, fie inveti sa faci fata situatiei sau sa devii unul dintre multii antreprenori care conduc afaceri in zone umbroase.

3 pasi pentru a lua in piept critica negativa

Din fericire, este usor sa faci fata criticii negative, atat vreme cat o accepti asa cum este. Odata ce intelegi de ce prinde contur, ii elimini impactul negativ si te poti concentra pe a scoate ce ai mai bun la lumina.

1. Gandeste-te la motivatia criticilor!

Cand cineva simte nevoia de a-ti critica negativ munca, este o dorinta care-l caracterizeaza. Nu este vorba despre tine, ci despre el. Chiar daca cineva te critica negativ pentru ca spera ca te vei imbunatati, o face pentru a-si satisface dorinta lui. 

Oricare ar fi intentia, critica este intotdeauna legata de critic! Daca intelegi asta, ii scazi din puterea pe care o are asupra ta si vezi critica drept un act egoist menit a hrani nevoia criticului, fie ea pozitiva sau negativa.

Bineinteles, daca motivatia este negativa, daca vorbim de un expert in domeniu, inca ai de invatat din ce spune acesta. 

2. Gandeste-te la sursa!

Este persoana care te critica negativ calificata sa te critice? Majoritatea criticilor nu sunt calificate. Pentru ca persoana in cauza nu cunoaste suficient de bine subiectul sau ce incerci sa realizezi pentru a putea oferi orice altceva in afara de opinii nefondate.

Critica negativa de la o sursa necalificata, neinformata nu are valoare. 

3. Foloseste critica negativa ca pe greutati in gimnastica mintii!

Fiecare bucata de critica iti creste rezistenta in fata impactului negativ al criticii. La fel cum ridicarea greutatilor creste muschii, procesarea criticii negative intareste apararea emotionala. Cu fiecare data cand esti criticat, devii mai puternic, mai putin temator.

Nu incerca sa eviti critica negativa. Iti va astupa vocea. Nicio critica inseamna niciun impact.
 
Autor: Alina Negrutu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.96 din 5 - 13 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016