Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tipuri de servicii pe care le poti externaliza fara emotii

Tags: hr, servicii, productivitate

Eficienta si productivitatea sunt concepte la care managerii sunt foarte atenti in prezent, indiferent de obiectul de activitate. A ne face treaba intr-un mod eficient nu inseamna sa stim sa facem chiar tot, dimpotriva. Astfel ca exista si parti pe care le putem delega in afara firmei si monitoriza de la distanta. Acest proces de externalizare este din ce in ce mai des intalnit si optiunile sunt mai mult decat avantajoase, cu mentiunea ca este important sa stabilim ce ne dorim exact. Iata cateva exemple de servicii ce pot fi contractate de la alte firme:
HR Management

Fiecare context administrativ este diferit pentru fiecare firma in parte. In functie de obiectul de activitate, dimensiuni si cifre de afaceri, este sau nu relevant sa avem propriul departament de resurse umane. Cand acest lucru nu este relevant, putem, fara probleme, sa apelam la firme specializate in acest domeniu. Ele ofera servicii hr diversificate si se pliaza pe nevoile tale. Cum in aceasta perioada intalnim din ce in ce mai des cazuri de straini care vor sa se angajeze in Romania, ai sanse extrem de mari sa gasesti persoana potrivita, chiar daca vine din strainatate, tocmai prin serviciile unor firme de acest tip. In plus, pe langa faptul ca profilul candidatului este in perfect acord cu fisa postului, o astfel de firma are grija si de nevoile tale si iti ofera tie, dar si proaspatului angajat sprijin atunci cand vine vorba de documente de angajare. Ei au grija si la ramanerea in legalitate cu toate formalitatile care decurg de aici. Nu ezita sa transmiti obiectivele strategice pe care le ai.

Social media management

Cand timpul nu iti permite sa asiguri vizibilitatea sau nu reusesti sa te mentii in actualitate pe social media, solutia poate fi o mana de ajutor de la profesionisti in acest domeniu. Sa cunosti trendurile si sa captezi publicul facand challenge-uri sau giveaway-uri poate fi o desfasurare de forte care sa iti consume foarte mult timp. Totusi, daca retelele tale de socializare sunt bine puse la punct, ai doar avantaje. Pe langa vizibilitate, activitatea de pe retelele de socializare se poate transforma in conversii concrete (sa vinzi produsele tale direct, de exemplu, tocmai prin intermediul retelelor de socializare). Un specialist social media va stabili cu tine care sunt prioritatile, ce iti doresti mai exact, care este bugetul si ce solutii sunt mai potrivite pentru o rata de succes cat mai mare.

Accounting 

De cele mai multe ori, IMM-urile prefera sa apeleze la experti contabili si contabili autorizati pentru a gestiona toata documentatia si raportarile lunare sau trimestriale/anuale la ANAF. Astfel, treaba din bucataria proprie se reduce la a gestiona corect facturile, chitantele, statele de plata si orice alte documente ale firmei, urmand ca documentele sa fie predate contabilului. Acesta din urma este cel care se ocupa de intregistrarea lor si mai apoi calcularea eventualelor datorii catre bugetul de stat. Bonus: contabilii buni sunt extrem de bine documentati si la curent cu fiecare noutate care apare in legislatie. De aceea, daca ai nelamuriri, iti poate da cele mai potrivite raspunsuri la dilemele fiscale pe care le ai intr-un limbaj pe intelesul tau. O firma de accounting care se respecta are anumite deadline-uri pe care trebuie sa le respecti, cum ar fi data pana la care poti sa predai documentele firmei pentru luna anterioara. De aceea, este bine sa ai grija la aceste termene limita, mai ales ca si comunicarea pe e-mail este, de obicei, una deschisa in cazul in care ai uitat ceva sau, pur si simplu, ti-a scapat un detaliu. 

Asadar, operatiunile dintr-o firma se pot realiza productiv si prin externalizare printr-o comunicare clara si eficienta. In functie de nevoile firmei, poti gasi sprijin si chiar o mai mare eficienta decat daca te-ai ocupa concret chiar tu. Nici nu este mereu relevant sa formezi un intreg departament care sa gestioneze doar cateva aspecte cand poate ai nevoie de eficientizarea costurilor si rapiditatea operatiunilor. In prezent, managerii eficienti nu se tem sa apeleze la ajutor si stiu ca un profesionist adevarat nu trebuie sa faca o multime de lucruri, ci trebuie ca lucrul pentru care este specializat sa fie realizat impecabil.

Sursa Foto: Shutterstock
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016