Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ajuta un ERP la imbunatatirea operatiunilor de afaceri?

Tags: afacere, sistem erp, operatiuni de afaceri

Termen tot mai des intalnit in mediul de business, ERP (Enterprise Resource Planning) se refera la planificarea resurselor intreprinderii prin software performant, integrat, pentru eficientizarea proceselor din companie. Solutia ERP este utilizata de organizatie pentru a administra toate activitatile de business, de la managementul riscurilor si diferite operatiuni ale lantului de distributie, pana la contabilitate, aprovizionare si management al proiectelor.
Aceste sisteme erp sunt instrumente multifunctionale foarte practice, care imbunatatesc intreaga afacere. Cu ajutorul solutiei software ERP, se poate conduce eficient fiecare departament din acelasi sistem centralizat. Astfel, se actioneaza pentru cresterea randamentului, optimizandu-se partea de costuri si ajungandu-se la un nivel mai mare de eficienta in business.

Privire de ansamblu asupra proceselor de afaceri

Foarte apreciata de orice manager este posibilitatea de a avea o perspectiva mai buna asupra tuturor proceselor din organizatie. Solutia ERP permite aceasta vizibilitate sporita, pentru ca operatiunile sa se produca mai simplu si mai productiv, prin actiune la momentul potrivit, in locul potrivit. Vor fi evitate orice surprize neplacute si diverse costuri asociate actiunii intarziate in remedierea eventualelor deficiente in cadrul companiei. 

„Sistemul ERP include si partea de management al performantei intreprinderii (Enterprise Performance Management), care ajuta la raportarea informatiilor financiare ale companiei, planificarea activitatilor, anticiparea rezultatelor financiare si crearea bugetelor. Aceste sisteme ERP conecteaza numeroase procese de afaceri, facilitand fluxul de date dintre ele”, spun reprezentantii Charisma ERP, o solutie ERP foarte apreciata pe piata de specialitate, implementata in multe companii de succes din tara noastra.

Cum functioneaza un software ERP?

Un software de Enterprise Resource Planning conecteaza si integreaza toate aspectele diferite ale afacerii, permitand eficientizarea proceselor si partajarea informatiilor exacte, cu o viziune de ansamblu a intregii firme. Practic, o baza de date partajata accepta mai multe functii si poate fi utilizata de fiecare departament, in functie de drepturile acordate pentru acces. 

Altfel spus, angajatii au posibilitatea de a lucra cu acelasi set de date precise si pot extrage din sistem informatiile relevante, de ajutor pentru a-si indeplini misiunile cu succes, cu cel mai bun randament. Se elimina necesitatea de a introduce aceleasi date de mai multe ori, in mai multe sisteme si, deci, se castiga timp pretios si se elimina posibilitatea de aparitie a unor erori. Informatiile circula fluent intre departamente, existand certitudinea datelor corecte.

Echipele colaboreaza mai usor intre ele, comenzile sunt procesate mai repede, toate functiile de business sunt integrate cu ajutorul software-ului ERP, asigurandu-se gestionarea afacerii in mod eficient la nivel de ansamblu, dar cu precizie la partea de detalii. 

Ce industrii au nevoie de software ERP?

Se poate spune ca toate industriile pot beneficia de un sistem ERP. Aceste solutii sunt adaptabile la specificul organizatiei, existand diverse module usor de integrat. Nu conteaza industria in care activeaza firma, nici dimensiunea companiei sau alte elemente specifice domeniului de activitate. 

Cu siguranta, un ERP va actiona pentru a imbunatati afacerea, astfel ca investitia intr-un asemenea software ar putea fi o decizie foarte inspirata in business. Ideal este sa se discute cu o companie de specialitate, care poate oferi toate detaliile necesare acestei infrastructuri, cu aplicabilitate concreta pe situatia clientului unde se doreste implementarea solutiei ERP.
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016