Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 moduri in care iti enervez colegi in timpul sarbatorilor

Tags: dezvoltare personala, petrecere de craciun, cadou, craciun

Perioada sarbatorilor sau cea premergatoare acesteia la birou poate fi distractiva si festiva, dar este si plina de oportunitati de a o da in bara. Iata cele mai intalnite opt motive pentru care iti scoti colegii din minti.
1. Ii impingi pe toti de la spate sa contribuie la un cadou scump pentru sef.
 
Este complet neadecvat ca ceea ce-i cumparati sefului sa depaseasca in valoare cadoul pe care-l iei persoanei celei mai apropiate tie. Nu trebuie sa inapoiezi banii acstigati din greu catre oamenii care te-au angajat.
 
2. Insisti sa aflii de ce colegul tau nu vie cu o partenera la petrecerea de Craciun.
 
Colegul poate trece printr-un divort, o despartire sau poate se intalneste cu cineva care nu s-ar distra in astfel de ocazii. Indiferent de motiv, nu e treaba ta si nu trebuie sa faci tot posibilul sa inoportunezi lumea.
 
3. Ceri toate zilele bune de concediu inaintea tuturor.
 
Daca zilele de concediu sunt aprobate pe principiul primul venit, primul servit, tehnic ai tot dreptul sa ceri cele mai populare zile de conecdiu inaintea tuturor. Dar sa stii ca ceilalti vor remarca si te vor placea mai putin din cauza asta.
 
4. La Mosul Secret dai un cadou nesemnificativ, desi ceilalti ofera cadouri adevarate.
 
Nu trebuie sa te simti obligat sa participi la aceasta activitatea, dar, daca o faci, onoreaz-o. Daca ceilalti isi ofera nimicuri frumoase, nu veni cu un sac de carbuni de gratar. Poate crezi ca este distractiv, dar risti sa ranesti sentimentele receptorului sau sa-i para rau ca ainvestit timp si bani pentru tine.
 
5. Dai un cadou extravagant, depasind limita de bani impusa.
 
Daca limita a fost 20 Ron, iar tu cumperi un iPod, ii vei face pe toti sa se simta ciudat.
 
6. Ii bati pe toti la cap ca nu sunt suficient de fericiti, asa cumse cuvine in aceasta perioada.
 
Daca bati lumea la cap de ce nu vine la petrecere sau de ce nu participa la Mosul Secret (sau, si mai rau, ii inscrii pe lista fara acordul lor), este o modalitate excelenta sa-ti racesti relatiile la birou. Tine minte ca, la fiecare persoana care adora ritualurile de sarbatori de la birou, exista cel putin una care nu o face, mai ales in acaesta perioada a anului cand bugetele sunt atat de limitate si nu toti vor ca serviciul sa devina o cheltuiala in plus.
 
7. Ii jignesti pe cei care au o alta religie decat a ta.
 
Nu toata lumea impartaseste aceleasi sarbatori ca tine sau poate nu o face in acelasi fel. Nu impinge oamenii de la spate sa se bucure asa cum o faci tu.
 
8. Te imbeti la petrecerea de Craciun.
 
Chiar daca nu pare, aceasta petrecere este un eveniment de business.sunt acolo sefii, patronul si nu trebuie sa atragi atentie nedorita asupra ta. Creste-ti vizibilitatea fiind inteligent, nu cel care canta colinde de pe mese.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016