Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum iti poti controla destinul

Tags: dezvoltare personala, experienta, timp, vise

De prea putine ori gandim in perspectiva si de prea putine ori ne gandim la consecintele faptelor noastre. Poate ca daca ne-am da seama de cat de mult ne vor influenta in viitor, ni le-am si asuma mai des.


Dar fiindca multe dintre actiunile noastre sunt facute sub impulsul momentului, consecinta e mereu aceeasi: dam vina pe ceilalti si consideram ca noi nu avem nicio responsabilitate. O astfel de abordare nu va face decat sa ne incetoseze si mai mult privirea fiindca atunci cand ne asumam faptele, ne dam seama ca noi avem, de fapt, controlul.

Sa aruncam astazi o privire cu mult in viitor. Sa ne imaginam ca in fata noastra se afla omul care vom deveni peste cincizeci de ani. Ce ne-ar raspunde daca i-am pune intrebarile de mai jos?

1. Sunt mandru de cum am trait?

Orice facem, orice spunem si cum ne comportam cu ceilalti intra sub umbrela unei vieti care ne formeaza. Portretul nostru de acum nu va semana cu portretul nostru de la batranete. A gandi lucrurile in perspectiva inseamna si sa ne amintim ce avem de facut acum pentru a fi mandri de noi si mai tarziu. Daca ne traim viata doar pe jumatate, daca ne lasam dorintele neindeplinite si nu ne imaginam ca timpul nu va fi mereu de partea noastra, s-ar putea ca la intrebarea de mai sus sa nu dam cel mai bun raspuns.

2. Ce am descoperit?

Cele mai mari descoperiri in viata vin cand le astepti mai putini si din directii la care nici nu te gandeai. Nu trebuie sa cautam neaparat un lucru ca sa avem parte de mai mult decat avem nevoie. Atata vreme cat ne urmam visele fara sa fim orbiti de indeplinirea acestora si lasand loc pentru oportunitati, viata noastra va curge ca un rau lin si nimic nu o sa ni se para ca ne sta impotriva.
Procesul de invatare nu trebuie sa se opreasca niciodata. Curiozitatea fata de nou trebuie sa fie o trasatura permanenta a omului fiindca ne dezvoltam armonios doar printr-o cunoastere continua.

3. Cat de bine am stiut sa profit de ceea ce mi s-a dat?

Totul in viata e un pariu. Dincolo de riscul pe care ti-l asumi, poti da peste o provocare, peste o rasplata sau peste absolut nimic. Nu stii niciodata de ce esti in stare. Trebuie sa astepti, sa exersezi si sa ai rabdare.

In cele din urma, timpul si experienta vor fi factorii care iti controleaza destinul. Timpul e ca o mana de carti din care dealerul extrage una si o pune pe masa. In mana aceea de carti se gasesc toate posibilitatile. Nu controlezi cartile pe care le primesti, ci doar modul in care alegi sa le folosesti.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016