Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai fi suprins sa afli ca punctele tale forte nu sunt cele la care te gandesti

Tags: puncte forte, puncte slabe, activitati, calitati, puternici, slabiciune, energie

Daca ar fi sa enumeri cinci puncte forte sau cinci calitati, ce ai spune? Care ar fi acele aptitudini sau abilitati pe care ti-ar face placere sa le scoti in fata? Crezi ca lista aceasta ar fi corecta si ar reflecta in totalitate aspectele care te fac un om puternic, motivat si un profesionist in domeniul tau?

Probabil ca nu vor indeplini toate aceste roluri. Iar cauza are legatura cu faptul ca punctele tale forte nu sunt acele lucruri la care te pricepi asa cum slabiciunile nu sunt aspectele la care nu te pricepi.

Cum e posibil asa ceva? E foarte simplu. Priveste situatia dintr-un unghi diferit si vei intelege cat de usor este sa iti concentrezi atentia si energia in directia gresita.

De multe ori credem ca suntem buni la ceea ce facem in functie de succesul pe care il avem. Si de la fel de multe ori ne incapatanam sa reusim in directia care nu e potrivita pentru noi. Credem ca un punct forte poate fi pus pe aceeasi treapta cu capacitatea de a fi buni la un lucru, chiar daca activitatea respectiva nu ne place.

De cate ori n-ati auzit povestea unor profesionisti de succes care au renuntat la carierele construite in 10, 15 sau 20 ani pentru a face cu totul si cu totul altceva?

Cu totii putem fi buni la ceva fara sa ne faca placere sa facem acel lucru. Astfel de situatii nu sunt puncte forte, ci puncte slabe.

Sa consideram un punct forte ca acea activitate care ne face mai puternici si, invers, slabiciune ca acea activitate care ne face mai slabi, care ne seaca de energie, chiar daca suntem buni la ceea ce facem.

Trebuie sa identificam astfel in mod corect punctele forte si punctele slabe pentru a sti pe care trebuie sa le imbunatatim si pe care sa le facem sa ne afecteze mai putin.

Cum recunoastem punctele forte? E foarte simplu. Cand activitatea pe care o desfasuram ne face sa ne simtim impliniti si eficienti, e foarte posibil sa avem de-a face cu un astfel de punct forte carioa trebuie sa ii acordam mai multa atentie.

Daca abia asteptam sa facem lucrul respectiv si daca nici nu ne dam seama cand trece timpul facandu-l, avem din nou de-a face cu un punct forte. Suntem interesati, atenti si concentrati, iar dupa ce am terminat lucrul, chiar daca suntem obositi, ne simtim impliniti si multumiti.

Toate aceste aspecte inseamna sa fim constienti de lucrurile la care putem deveni din ce in ce mai buni fiindca avem deja inclinatii in domeniul respectiv si findca asta ne face sa ne simtim noi cu adevarat.

Ce astfel de puncte forte ati identificat? Faceti o lista si comparati-le cu acele activitati pe care le faceti zi de zi si care va lasa fara strop de energie. Incercati sa va ganditi mai apoi la cateva cai prin care ati putea sa va imbunatatiti punctele forte si sa diminuati impactul activitatilor care va displac.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016