Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ceea ce nu o sa inveti niciodata la scoala sau de la altcineva

Tags: dezvoltare personala, experienta, gandire pozitiva

Intr-o cafenea retrasa de pe o straduta a Clujului, povestim despre cazuri nereusite de hipnoza, in jurul unor cafele tari, perfecte pentru o dupa-amiaza atat de linistita.
Un om refuza sa isi dea jos pantofii stiind ca una dintre sosete era putin rupta. Iar psihologul n-a reusit sa convinga creierul sa faca acest lucru sunt hipnoza. Omul nu renunta la principiile sale nici macar atunci".

Nu o sa ne invatam principiile de-o viata doar pentru ca ni le dicteaza cineva. Cand avem suficienta putere de discernamant, le remodelam, le analizam si decidem daca ne sunt pe plac, daca ne reprezinta, daca sunt cu adevarat ale noastre sau daca nu cumva ne-au fost induse de societate, de familie sau de scoala. Si pana nici macar aceasta concluzie nu se invata la scoala.

Ce alte lucruri descoperim insa treptat, separat de scoala si de cunostintele pe care incercam sa le acumulam in timp ce ne sunt oferite de alti oameni?

Experientele din lumea reala nu pot fi inlocuite cu nicio calatorie virtuala si de niciun ghid care ne promite ca vom sti cum sa reactionam in situatia X. Iar orice experienta in sine trebuie traita din plin fiindca nu scopul final este ceea ce e cu adevarat pretios, ci calatoria in sine.

Invatam cum sa ne pastram calmul in situatii mai grele, cum sa ne mentinem o atitudine pozitiva cand lucrurile nu iau cea mai fericita intorsatura. Si doar astfel de experiente ne vor asigura ca, in final, totul va fi bine. Orice eveniment mai putin fericit ne face mai puternici daca intelegem ca trebuie sa vrem sa mergem mai departe. Trebuie sa avem credinta ca totul este intr-un echilibru perfect, ca nimic nu ramane fara rasplata, ca ceea ce nu intelegem pe moment va fi deslusit mai tarziu.

Tot viata ne invata cum sa facem fata dezamagirilor, cum si ce sa asteptam de la alti oameni, cum sa ne iertam pe noi pentru dezamagirea suferita. Orice percepem ca tradare din partea unui prieten ne va face sa fim suparati atat pe persoana in cauza, cat si pe noi insine fiindca am avut incredere in omul respectiv.

Si tot viata ne invata ca numai atunci cand renuntam la ura putem trece cu adevarat mai departe si ca sinceritatea fata de noi insine este cea care ne va spune ca trebuie sa ne iertam greselile si sa continuam sa avem incredere in continuare in oamenii noi care intra in vietile noastre.

E un drum frumos prin viata atunci cand ne pastram urechile ciulite si inimile deschise, atunci cand stim si intelegem cu adevarat ca orice sfarsit e un nou inceput si atunci cand stim ca putem face orice atata vreme cat nu uitam ca avem deja tot ce ne trebuie pentru a ajunge oriunde ne dorim.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016