Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cheia catre fericire: Concentreaza-te pe ce ai nevoie, nu pe ce iti doresti!

Tags: fericire, viata fericita, fericire bogatie, viata fericita

Puterea de concentrare este esentiala pentru ca ea este singurul aspect care poate decide unde ne canalizam energia. Si multi se concentreaza pe lucrurile pe care si le doresc si nu pe lucrurile pe care deja le detin sau pe lucruri de care au nevoie cu adevarat. Si aici intervine o mare problema, cea referitoare la puterea de a distinge intre nevoie si dorinta.
In mod real, putini oameni sunt cei capabili sa faca diferenta intre nevoie si dorinta. Si faptul ca te concentrezi pe un lucru pe care ti-l doresti reprezinta, de la bun inceput, un punct de plecare pentru numeroase conflicte, probleme, stres si stari de frustrare. Iti doresti o masina mai performanta si stii ca nu o vei detine prea curand. Te concentrezi pe aceasta lipsa si pe gandul ca si peste doi ani tot in aceeasi faza vei fi.

Mai multe studii arata clar ca fericirea nu este impinsa la nivel inalt de bogatie. Exista oameni putred de bogati si care nu ajung niciunde aproape de sentimentul de fericire, de implinire, de plenitudine, oricat de multe posesii i-ar caracteriza. Si asta pentru ca fericirea depinde de maniera in care noi ne privim pe noi insine si lumea care ne inconjoara. Asa se face ca multi oameni fara posesii importante sunt infinit mai fericiti decat cei bogati din punct de vedere material.

Asa ca solutia care ne lipseste este concentrarea pe nevoile care ne caracterizeaza si nu pe dorinte. Nevoile sunt aspecte pe care trebuie sa le acoperim, fie ca discutam despre siguranta, despre iubire si afectiune, despre hrana si nu numai.

Astfel, reusim sa intelegem cat de mult gresim cand luptam pentru acumularea de bogatii, de posesii, de niveluri inalte de profitabilitate si venituri cat mai mari. Ne concentram pe lucruri care nu ne aduc fericirea si pierdem energia pe care ar trebui sa o canalizam in directii care ne aduc mai aproape de prosperitate interioara.

Per total, este demn de mentionat faptul ca cei cu adevarat fericiti vor fi cei care invata sa fie recunoscatori pentru ce au acum, cat de putin ar putea parea. Este timpul sa invatam ce inseamna sa fim recunoscatori pentru ce avem pentru a merge mai departe cu toata seninatatea, catre fericire si liniste interioara!

sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Adrian Popescu 19-Feb-2013 21:19:05
Opersoana needucata credeti ca poate face distinctia intre nevoi si dorinte ???

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016