Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Joburile de dupa pandemie - 3 modificari la care angajatii nu mai vor sa renunte

Tags: meserii, angajati, job

Am trecut printr-o perioada destul de complicata din mai multe puncte de vedere. Din fericire, au fost aproape doi ani in care cei ce au muncit au si invatat ca o adaptare mai usoara la schimbari vine la pachet cu o serie de avantaje pe termen lung. Tehnologia este in continua modificare, modul de lucru se schimba si el, dar exista cateva idei pe care angajatii le-au dobandit in pandemie si cu care acum se simt extrem de productivi. Iata doar cateva:
Munca de acasa

Fara indoiala prima schimbare majora din perioada pandemiei a fost munca din confortul propriei case. Acesta reprezinta o clara punte de trecere catre meseriile viitorului. Este vorba in principal de tranzitia care s-a facut fortat, dar pana la urma cu succes. In cazul altor modificari cu siguranta gradul de noutate va fi mare, dar angajatii vor reusi fara indoiala sa se adapteze mult mai usor. Intre a-si plange de mila si a invata ceva nou, angajatii au inteles ca o gandire deschisa si cateva cunostinte de natura tehnica fac echipa foarte buna. Din fericire, chiar daca munca de acasa este mult mai comoda si chiar productiva, angajatorii au invatat si ei ca productivitatea nu inseamna neaparat sa fii la birou, ci sa iti faci treaba bine. Mai mult, investesc in competentele noi ale angajatilor si ii pregatesc, tranzitia catre schimbarile tehnice viitoare fiind una mult mai usoara. 

Alte avantaje pe langa salariu

De ceva timp doar salariul propriu-zis nu mai este prioritar pe scara nevoilor angajatilor. S-au facut studii peste studii si este foarte clar ca dincolo de remuneratie, asigurarile private de sanatate, abonamentele la sala sau oportunitatile legate de flexibilitatea programului sunt de mai mare interes. Acoperirea altor nevoi in plus, pe langa cele de baza, asigura o mult mai mare productivitate a celor ce muncesc si pentru ca subliniaza o mai mare umanitate a  angajatorului. Simple decontari ale transportului, teambuilding-uri sau training-uri specializate evidentiaza ca angajatul este valoros pentru companie si il invata cu un anumit ritm de lucru sustinut de motivatie. In plus, astfel de idei proactive cresc gradul de coeziune al echipelor si transforma mediul de lucru intr-un loc placut si sanatos, inclusiv pe plan mintal (aspect care este de asemnea de maxima actualitate). 

Timp pentru alte proiecte

Programul clar de munca si posibilitatea de a lucra de oriunde a dat mai multe idei celor care vor o sursa suplimentara de venit. Acestia s-au orientat spre inca un job part-time sau chiar spre a investi capital material si de timp in propria afacere. Acest aspect implica si o serie de limite clar stabilite. Deja discutia despre respectarea anumitor limite trece de bariera generatiilor care stiu sa isi puna in valoare abilitatile si se extinde catre toate generatiile din campul muncii. Programul si orele suplimentare sunt respectate, astfel ca angajatul are timp sa se ocupe si de proiectele personale sau chiar de hobby-uri. Tot in pandemie, cand statul acasa parea uniform in fiecare zi, s-a nascut si ideea ca, fiind chiar in acelasi loc, este de dorit sa segmentam partile zilei si sa delimitam clar personalul de profesional. Astfel, munca de acasa, la care nu mai vrem sa renuntam, nu mai lasa impresia ca dureaza toata ziua.

Perioadele de tranzitie la nivel profesional si personal sunt cele care ofera cele mai placute surprize. Modul in care piata muncii a reusit, cu cateva exceptii, sa se adapteze la schimbari spune multe si despre modul in care se va adapta la evolutia tehnologica sau la o eventuala criza generata de razboi. Avem obiceiuri la care nu vrem sa renuntam, astfel ca vom reusi sa transformam intregul context de munca in jurul dorintelor noastre profesionale. 

Sursa Foto: Shutterstock
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016