Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 lucruri pe care le poti face pentru a-ti asigura o cariera de succes pe termen lung

Tags: viata profesionala, cariera, internship

Alegerea unei cariere de succes poate sa fie coplesitoare, in special atunci cand nu ai foarte multa experienta de munca si nu stii exact ce ti-ar placea sa faci pe termen lung. Descopera in cele ce urmeaza 3 lucruri pe care le poti face pentru a-ti usura acest proces de identificare a carierei potrivite pentru tine.
1. Inscrie-te in internshipuri

Programele de internship sunt oportunitati de care poti profita pe toata perioada studentiei si pot reprezenta un start de succes intr-o cariera pe termen lung. Iata care sunt principalele avantaje de care te bucuri atunci cand te inscrii intr-un program de internship:

Acumulezi experienta in domeniul pe care ti-l alegi 

Daca esti pasionat de mai multe arii de activitate, poti sa optezi pentru mai multe programe de internship in perioada studentiei. In acest mod, poti sa identifici mai usor ce anume iti place sa faci in viitor si te poti orienta spre un job full-time in domeniul respectiv.

Nu uita insa ca este bine ca un program de internship sa dureze cel putin 3 luni, deoarece ai nevoie de timp pentru a acumula
cunostinte si pentru a identifica mai usor ariile de care esti pasionat.

Cunosti profesionisti din diverse domenii

Cu siguranta, in fiecare companie lucreaza profesionisti care stiu sa isi faca treaba foarte bine si care te pot invata ceea ce ai nevoie pentru inceputul unei cariere de succes. Atunci cand lucrezi inconjurat de astfel de oameni, ai oportunitatea de a invata secretele unei meserii, indiferent de domeniu.

Descoperi oportunitati de cariera

Atunci cand esti inscris intr-un program de internship intr-o companie de dimensiuni mari, exista foarte mari sanse ca, dupa cateva luni, angajatorul sa iti propuna ocuparea unei pozitii full-time. Pentru a-ti maximiza sansele de a obtine o astfel de pozitie intr-o companie, este bine sa fii dedicat si implicat in sarcinile tale si sa tratezi cu seriozitate activitatile pe care trebuie sa le indeplinesti.

Exista numeroase companii care ofera programe de internship pentru studenti, in mai multe domenii. De exemplu, programul de internship Michelin te poate ajuta sa te pregatesti in diferite domenii de activitate, precum: finante, achizitii, logistica, vanzari etc.

2. Apeleaza la consiliere in cariera

Consilierea in cariera poate fi un real ajutor atunci cand esti la inceput de drum si nu stii ce domeniu de activitate ti se potriveste. De asemenea, consilierea este utila cand esti deja de cativa ani in campul muncii, insa consideri ca activitatea din prezent nu te implineste. 

Iata, concret, cu ce te poate ajuta un consilier in cariera:
- identificarea pasiunii si a obiectivului in cariera;
- identificarea aspectelor profesionale care trebuie imbunatatite pentru a-ti atinge obiectivele;
- sprijin in realizarea unui CV si a scrisorii de intentie;
- asistenta in cautarea unui loc de munca.

3. Activeaza in domeniul care iti place

Atunci cand lucrezi intr-un domeniu pe care il iubesti, iti va fi mult mai usor sa iti construiesti o cariera de succes, deoarece sarcinile zilnice nu vor fi o corvoada, iar orele petrecute la locul de munca nu vor fi la fel de stresante si obositoare. 

De exemplu, daca esti o persoana sociabila, pasionata de retelele de socializare si de impactul pe care acestea le au asupra afacerilor si consumatorilor, poti sa te orientezi spre un domeniu creativ, precum marketingul. 

Totodata, daca esti o persoana pasionata de cifre, careia ii place sa respecte regulile si care are o gandire analitica dezvoltata, domeniul financiar ar putea fi unul potrivit pentru tine.

Participarea la programe de internship, dar si consilierea profesionala pot fi doua solutii la care sa apelezi pentru a-ti gasi un loc de munca potrivit. In plus, desfasurarea activitatii intr-un domeniu de care esti pasionat poate fi un factor care sa contribuie la construirea unei cariere de succes.

Sursa foto: freepik.com
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016