Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 semne care iti arata ca nu esti un lider bun

Tags: interactiunea cu oamenii, oameni de afaceri, comportament de lider

Din exterior pari o persoana eficienta, demna de incredere si mereu ocupata, insa trebuie sa arunci o privire mai de aproape. Oare cariera ta va avea de suferit din cauza comportamentului neadecvat pe care il ai la locul de munca?
Din exterior pari o persoana eficienta, demna de incredere si mereu ocupata, insa trebuie sa arunci o privire mai de aproape. Oare cariera ta va avea de suferit din cauza comportamentului neadecvat pe care il ai la locul de munca?

Un lucru este sigur: toata lumea prefera un lider puternic si eficient in detrimentul unuia slab si ineficient. Din fericire, multi dintre noi au capacitatea de a face diferenta dintre un lider bun si unul mai putin bun.

Problema vine din partea liderilor mai putin buni, care incearca sa isi creeze un anumit paravan, care sa le ascunda defectele si pozeaza ca lideri puternici si de succes. Din exterior par lideri eficienti si de incredere, insa daca arunci o privire mai de aproape vei descoperi ca sunt persoane slabe, care nu au puterea necesara de a face fata cu brio unei meserii ca cea pe care si-au ales-o.

Iata cele mai comune si deloc eficiente lucruri pe care unii lideri le fac:

1. Stiu totul

Indiferent de situatie, chiar daca le este greu sau nu, nu sunt obisnuiti sa admita acest lucru si pozeaza in acea persoana dura pe care nimeni si nimic nu o poate dobori. Mai mult decat atat, atunci cand sunt nevoiti sa ia o decizie, nu se consulta cu nimeni, nici macar cu echipa pe care o conduc, pretinzand ca stiu totul, chiar daca fac des greseli.

2. Sunt mereu ocupati

Secretul unei colaborari de succes intre lider si echipa sa este comunicarea. Din pacate, nu toti liderii sunt constienti de acest lucru si au de pierdut. Exista situatii in care anumite persoane din echipa liderului au anumite probleme sau pur si simplu vor sa isi exprime parerea cu privire la una din problemele pe care intreaga echipa le intampina, insa nu sunt ascultate, deoarece liderul este intotdeauna ocupat. Din pacate, in acest mod se pot pierde multe lucruri, inclusiv lucruri care ar putea duce la evolutia companiei la care atat echipa, cat si liderul lucreaza.

3. Sunt negativisti

Asa cum este si normal, pentru o mai buna functionare a companiei liderul si echipa sa incearca sa gaseasca noi strategii pentru o evolutie fireasca a firmei. Cu toate acestea, exista anumiti lideri care pur si simplu nu pot fi deschisi atunci cand aud parerile celor din jur. De cele mai multe ori, acest lucru se intampla din cauza atitudinii negativiste si pesimiste pe care liderul o adopta. O calitate foarte importanta pe care un lider de succes ar trebui sa o aiba este capacitatea de a-si asuma riscul.

4. Nu interactioneaza cu oamenii din exterior

Un lider de succes trebuie sa intre in legatura cu persoane din afara companiei la care lucreaza, pentru a putea asigura evolutia firmei. Din pacate, exista lideri care se bazeaza doar pe propriile cunostinte si forte, refuzand astfel ajutorul celor din exterior. Mai mult decat atat, in acest mod, atat compania are de suferit, cat si angajatii, deoarece activitatea stagneaza pana cand liderul este capabil sa gaseasca o solutie de unul singur.  


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016