Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trucuri comune antreprenorilor de succes

Tags: sfaturi antreprenori, strategii business, trucuri antreprenori, oameni de afaceri, afaceri de succes

Indiferent care este definitia succesului in conceptia ta, trebuie sa tii cont de cateva caracteristici comune impartasite de oameni de afaceri importanti din intreaga lume. Bifeaza fiecare caracteristica descrisa de acestia, pe care consideri ca o respecti si afla daca esti pe aceeasi lungime de unde cu antreprenorii de succes.
In cazul in care nu in strategia ta de business nu ai tinut cont de niciuna dintre etapele urmatoare, nu te ingrijora! Pe majoritatea dintre ele poti incepe sa le pui in aplicare chiar acum.

Multe dintre ele pot fi deprinse prin practica si te vor ajuta sa iti dezvolti o atitudine de invingator, mai ales daca ti-ai stabilit anumite obiective a caror rezolvare necesita o planificare strategica.

Voi prezenta 5 caracteristici comune la care apeleaza antreprenorii de sucees:

1. Fa ceea ce iti place

Rezultatele pe care le obtii din afacerea ta, atat pe plan personal, cat si satisfactiile financiare, stabilitatea, satisfactia si implinirea, reprezinta suma eforturilor depuse de tine pentru aceasta companie. Asadar, daca nu iti place ceea ce faci, rezultatele nu vor fi conform asteptarilor tale, ori, vei crede ca astrele nu tin cu tine si vei astepta sa iasa soarele si pe strada ta. Este momentul sa te trezesti din aceasta amorteala si sa realizezi ca atat timp cat faci ceva ce nu iti place, ai cele mai mari sanse sa nu reusesti.

2. Ia in serios ceea ce faci

Nu te poti astepta sa devii efectiv un antreprenor cunoscut, bogat si respectat de cei din jur, atat timp cat tu nu crezi cu adevarat in potentialul afacerii pe care o conduci si in produsele sau serviciile pe care le vinzi. Cei mai multi care cad in aceasta capcana sunt antreprenorii care si-au instalat sediul in propria casa. De cele mai multe ori lucreaza in haine de casa, dintr-un mediu mult prea familiar, care nu le permite sa isi ia slujba in serios, ii impiedica sa devina productivi si motivati.

3. Organizeaza tot ceea ce faci

Organizarea din timp a fiecarui aspect al afacerii nu numai ca este absolut necesara, dar iti va stimula anumite obiceiuri pe care fiecare antreprenor trebuie sa le dezvolte, implementeze si intretina. Planificarea oricarei etape in fiecare zi este atat de importanta pentru ca te va determina sa analizezi fiecare situatie, sa reflecti asupra ei si sa faci cercetari, pana vei alege cea mai buna solutie.

4. Gestioneaza corect banii

Esenta oricarei intreprinderi este gestionarea fluxului de numerar. Antreprenorii trebuie isi aprovizioneze stocurile, sa plateasca pentru serviciile de care beneficiaza, sa promoveze afacerea si sa ii fidelizeze pe clienti, dar si sa repare ori sa inlocuiasca echipamente, uniforme pentru angajati si sa achite salariile personalului, pentru a-si asigura continuitatea procesului de productie sau comercializare. Acesta este motivul pentru care managerii trebuie sa stapaneasca tehnicile de gestionare corecta a banilor, indiferent ca este vorba de:

a) bugetul pe care il primesc de la clienti in schimbul produselor sau serviciilor pe care le-au vandut;
b) bugetul pe care il cheltuiesc pentru a-si achita salariile, facturile si a-si reface stocul.

5. Incurajeaza clientii sa cumpere

Orice antreprenor trebuie sa constientizeze ca marketing-ul, advertaising-ul si alte metode de promovare sunt complet inutile, indiferent cat sunt de inteligente, scumpe si bine targetate. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii un specialist in vanzari, copywriter, ori expert in relatii publice, ci sa stii cum sa ii stimulezi pe clienti astfel incat sa iti cumpere produsele/serviciile.   



 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Ionut Vladimir mng. 24-Apr-2014 09:45:24
cred ca e util pentru cei acre nu isi dau seama de ce nu functioneaza unele lucruri in afacere. in rest, ne dam seama din mers, din miezul afacerii, ce avem de facut.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016