Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 trucuri pentru antreprenorii care detin un blog

Tags: sfaturi antreprenori, optimizare blog, optimizare corecta, promovare blog, continut blog, blog de afaceri

Orice antreprenor stie cat este de important ca afacerea lui sa fie prezenta in mediul online. Internetul reprezinta cea mai importanta resursa pentru mediul de afaceri din prezent, care pune la dispozitie antreprenorilor diverse modalitati de promovare gratuita.
Oamenii de afaceri de succes au mentori pe care ii asculta si le cer sfaturile, iar ei la randul lor simt nevoia de a-i invata si pe altii ceea ce stiu. Cea mai buna cale de a face acest lucru posibil, fara a consuma prea multe resurse, este sa isi deschida un blog.

Blogurile nisate pe anumite domenii din piata muncii sunt cele mai profesioniste, mai ales atunci cand contin un continut de calitate. In plus, blogul personal reprezinta si o modalitate de promovare atat pentru antreprenori ca persoane, cat si pentru compania pe care o conduc.

Oricat de bine pregatit esti si cat de multe lucruri stii despre lumea afacerilor si despre industria in care activezi, trebuie sa tii cont si sa eviti mai multe aspecte atunci cand iti deschizi un blog, asta daca nu vrei sa pierzi tot succesul pe care l-ai obtinut pana acum.

Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont:

Atentie la vocabular

Un specialist trebuie sa dovedeasca si bune abilitati de comunicare, pentru ca altfel nu este specialist. Multi dintre noi cadem de multe ori in capcana de a utiliza gresit unele cuvinte sau expresii, ceea ce poate afecta imaginea unui om de afaceri mai mult decat crezi.

Cele mai mari confuzii se creeaza intre termeni extrem de asemanatori, precum: eficace/eficient, mentinere/mentenanta, aliniat/alineat, emigrant/imigrant, o data/o data;

Atentie la formularea cuvintelor

Fie din neatentie, fie din lipsa cunostintelor necesare, chiar si liderii gresesc. Printre cele mai celebre greseli ale oamenilor de afaceri se numara expresiile precum: prioritatea principala - pleonasm; hotul a fost prins in flagrant - flagrant este un adjectiv care inseamna "evident", "izbitor", asadar, nu poate fi folosit de sine statator, fara un substantiv alaturi. Alte pleonasme utilizate frecvent: avansati inainte, intoarcere inapoi, revin inca o data;

Evita sa folosesti termeni in limbi diferite

Este indicat sa eviti sa utilizezi termenii preluati dintr-o limba straina, atunci cand scrii sau vorbesti in limba romana, in cazul in care exista echivalente pentru ei:

a implementa - a pune in aplicare
job - slujba, post, loc de munca
download - descarcare
Public Relations - Relatii Publice
hair-stylist - coafor
boardul companiei - consiliul de administratie
summit - intalnire de nivel inalt
 
Ai grija sa nu cazi nici in extrema cealalta: mai multi termeni au fost preluati ca atare si au devenit uzuali: server, site web, software, cache. Ar fi absurd sa spui "soricel" in loc de "mouse"! De asemenea, s-au pastrat in limba romana termeni englezesti precum: weekend, feedback, brainstorming, banner.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016