Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 calitati ale adevaratilor lideri

Tags: calitati lideri, sfaturi antreprenori, atentie la detalii, sfaturi angajati

Pentru a fi cu adevarat un lider bun, trebuie sa cerceteze, sa planuiesti si sa pregatesti lucrurile cu mult timp inainte de a le face. Trebuie sa iti ajuti echipa sa se simta in siguranta la locul de munca si pregatita sa isi rezolve obiectivele si sa faca fata schimbarilor.
Multi lideri ii pot inspira pe cei din jur, insa antreprenorii puternici ii mobilizeaza pe oameni sa actioneze. Va vom prezenta ce ii face pe acestia speciali:

1. Sunt puternici

Unii lideri sunt mai puternici decat altii. Slabiciunile depind si de caracterul lor, dar si de lipsa de credinta in misiunea lor. Daca au putere de convingere ,sunt norocosi, pentru ca ii pot determina pe cei din jur sa faca lucruri pe care nu le-ar fi facut in mod normal.

2. Se conecteaza cu cei din jur

Multi lideri isi conduc angajatii cu autoritate si strictete, insa cei mai buni sefi sunt cei care nu apeleaza la putere pentru pentru a se face intelesi. Ei exploreaza modul in care oamenii functioneaza mai bine si lucrurile de care le pasa mai mult. Asta inseamna ca au capacitatea de a-si cunoaste cu adevarat angajatii, a se apropia de ei si a le intelege nevoile.

3. Ii inspira pe ceilalti

Adevaratii lideri sunt cei care muncesc alaturi de angajatii lor si devin un exemplu pentru intreaga echipa. Acestia sunt oameni optimisti, care muncesc mult, insa nu lasa munca sa le afecteze familia.

4. Impun respect

Desi sunt mereu imbracati la patru ace si de cele mai multe ori dau impresia de autoritate, de fapt acestea sunt persoanele care impun respect celor din jur. Cum ar fi daca seful tau ar veni la birou in pantaloni scurti si slapi? Nu l-ai putea lua in serios, recunoaste!

5. Insufla incredere

Sunt unii lideri care nu se intereseaza daca angajatii lor au dispozitie resursele si instrumentele necesare pentru indeplinirea sarcinilor zilnice. In acelasi timp, liderii cu adevarat importanti, sunt cei care ofera atat sprijin moral cat si resursele necesare angajatilor, inca din prima zi de munca. De asemebea, ei se asigura ca cei din jur sunt pregatiti atat psihic, cat si mental, pentru ceea ce ii asteapta.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016